Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ζημία ύψους 10.849 ευρώ σημείωσε η Frigoglass το γ’ τρίμηνο του 2014 – Ενίσχυση των πωλήσεων κατά 8,1%

tags :
Ζημία ύψους 10.849 ευρώ σημείωσε η Frigoglass το γ’  τρίμηνο του 2014 – Ενίσχυση των πωλήσεων κατά 8,1%
Τα κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν σε ετήσια βάση στα 5.903 ευρώ
Καθαρή ζημία παρουσίασε η Frigoglass το γ’ τρίμηνο του 2014, στα 10.849 ευρώ, από 8.220 ευρώ το προηγούμενο έτος, ωστόσο τόσο οι πωλήσεις της, όσο και τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν.
Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,1%, από 82.674 στα 89.367 ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν σε ετήσια βάση στα 5.903 ευρώ, ήτοι +13,5%.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο της υαλουργίας (+32%).
Ιδιαιτέρως ισχυρή ήταν η ζήτηση γυάλινων συσκευασιών στη Νιγηρία, αλλά και φιαλών ελαφριού τύπου στο Ντουμπάι.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του συνδικάτου μετάλλου στη Νότια Αφρική, που διήρκεσαν ένα μήνα, και η μείωση των επενδύσεων στον κλάδο ζυθοποιίας στη Ρωσία επηρέασαν τις πωλήσεις στον Κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης, που μειώθηκαν κατά 4%.
Σημειώνεται, επίσης, ότι πρόκειται για το 8ο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης των αποθεμάτων, κατά 22% σε ετήσια βάση.
Σχετικά με τα αποτελέσματα, ο Torsten Tuerling, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 14%.
Στον κλάδο της υαλουργίας συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των πωλήσεων στη διάρκεια του τριμήνου, χάρη στην δυναμική αγορά της Νιγηρίας και την ισχυρή ζήτηση γυάλινων φιαλών υψηλής ποιότητας που παράγουμε στο Ντουμπάι.
Οι πωλήσεις μας στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης επηρεάστηκαν δυσμενώς από την απεργία του συνδικάτου
μετάλλου στη Νότια Αφρική, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων και τις χαμηλότερες επενδύσεις των πελατών ζυθοποιίας στη Ρωσία.
Παρά τη μείωση των πωλήσεων στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης στη διάρκεια του τριμήνου, το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 30 μονάδες βάσης σαν αποτέλεσμα των επιδόσεων του κλάδου της υαλουργίας, της συνεχιζόμενης έμφασης στην περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας και στην
εξοικονόμηση από τις δραστηριότητες ενοποίησης της παραγωγικής μας βάσης.
Για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, αναμένουμε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των πωλήσεων στον κλάδο της υαλουργίας και οι πωλήσεις στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης να παραμείνουν αδύναμες εν μέσω ενός εύθραυστου μακροοικονομικού περιβάλλοντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης