Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Ξεκολλάει» ο διαγωνισμός για ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Στην τελική ευθεία η υποβολή προσφορών για το αεροδρόμιο του Καστελίου

«Ξεκολλάει» ο διαγωνισμός για ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Στην τελική ευθεία η υποβολή προσφορών για το αεροδρόμιο του Καστελίου
Ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο του Καστελίου σηματοδοτείται από δύο ηχηρές απουσίες, αυτή του κινέζικου Ομίλου CSCEC και εκείνη της Μέτκα
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος σέρνεται τον τελευταίο χρόνο.
Ειδικότερα, μέσα στο Δεκέμβριο, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προκηρύξει τις σχετικές διαδικασίες, ενώ ενδιαφέρον προς στιγμή φαίνεται να υπάρχει μόνο από τους Ρώσους σε κοινοπραξία με την ΓΕΚ Τέρνα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό ενδιαφέρον των κρατικών γαλλικών, SNCF (Societe Νationale des Chemins de fer FrancaisΙnternational) και ρουμάνικων, Grup Feroviar Roman (GFR), σιδηροδρόμων τελικώς είναι πιθανό να μην καταλήξει σε δεσμευτική προσφορά.

Στις 16 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός για το Καστέλι
Στην τελική ευθεία μπαίνει, στο μεταξύ, ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο του Καστελίου, αν και σηματοδοτείται και από δύο ηχηρές απουσίες, αυτή του κινέζικου Ομίλου, China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) αλλά και της Μέτκα, οι οποίες, όπως είχε γίνει γνωστό, θα συμμετείχαν στη διεκδίκηση του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό αναμένεται να κατέβουν τρία επενδυτικά σχήματα (χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής):
- ACS με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Vinci με ΕΛΛΑΚΤΩΡ και
- Bouygues με J&P ΑΒΑΞ
Το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης καθώς και Μελέτη, Κατασκευή και Χρηματοδότηση των οδικών του συνδέσεων» εκτιμάται ότι θα κοστίσει μεταξύ 700 και 900 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης