Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Έκπτωτη» κινδυνεύει να βρεθεί η Άκτωρ από έργο στη Βουλγαρία - Με κυρώσεις απειλούν τον κατασκευαστικό όμιλο οι αρχές

«Έκπτωτη» κινδυνεύει να βρεθεί η Άκτωρ από έργο στη Βουλγαρία - Με κυρώσεις απειλούν τον κατασκευαστικό όμιλο οι αρχές
Aν το έργο δεν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015 η Βουλγαρία θα χάσει τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έκπτωτη κινδυνεύει να κηρυχθεί η κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ από έργο ύψους 28,7 εκατ. ευρώ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ) στη Βουλγαρία.
Όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, το έργο αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «STRUMA τμήμα LΟΤ-4, Σαντάνσκι - Κούλατα» ο οποίος προβλέπει κλειστό αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση, συνολικού πλάτους καταστρώματος 25 μ. σε μήκος 15 χλμ. και την παραλλαγή της διαδρομής της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής σε μήκος 4 χλμ.
Η υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Nokolina Angelkova, έδωσε προθεσμία στην ελληνική εταιρεία μέχρι την Παρακευή, προκειμένου να υπογράψει συμπληρωματική σύμβαση του έργου, αλλιώς απειλείται να κυρηχτεί έκπτωτη.
Όπως εξήγησε η ίδια, θα ζητήσει αποζημιώσεις από την εταιρεία, καθώς το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί τον Μάρτιο του 2014, κάτι το οποίο δεν συνέβη.
Από το σύνολο του έργου έχει υλοποιηθεί μόνο το μισό, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν δύο ακόμη παρατάσεις, η πρώτη κατά 200 μέρες και η δεύτερη κατά 52 μέρες ες εξαιτίας των βροχοπτώσεων του καλοκαιριού.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες βουλγαρικές αρχές, επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες αυτοψία στο έργο και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κακοτεχνίες ο ανάδοχος δεν θα πληρωθεί και θα προκηρυχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός. 
Πάντως αν το έργο δεν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015 η Βουλγαρία θα χάσει τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει χρηματοδοτήσει το έργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης