Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το ενδιαφέρον των Κινέζων και η γειτνίαση με την Cosco - Εδώ και 9 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι...

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το ενδιαφέρον των Κινέζων και η γειτνίαση με την Cosco - Εδώ και 9 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι...
Οι συζητήσεις φαίνεται να έχουν προχωρήσει καθώς στο τραπέζι έχουν πέσει και ζητήματα όπως το προσωπικό
Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στο Υπουργείο Άμυνας πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν και στα γραφεία της ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή, έντονο είναι το ενδιαφέρον του κρατικού ναυπηγείου της Κίνας, Fujian Shipbuilding, όπου ο πρόεδρός της είχε το καλοκαίρι συνάντηση με τον επικεφαλής του Ομίλου Νεώριον Ν. Ταβουλάρη.

9 μήνες απλήρωτοι....
"Τα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουμε τεράστια, εργαζόμενοι σιτίζονται από τα συσσίτια της εκκλησίας , καθημερινά η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα των εργαζομένων, κατασχετήρια από τράπεζες, παιδιά εργαζομένων αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους και να πάρουν αναβολή από την Στρατιωτική τους Θητεία.
Με πολλή μεγάλη θλίψη διαπιστώνουμε ότι η εκφρασμένη βούληση του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε , δυστυχώς για εμάς και τις 600 οικογένειες των Εργαζομένων δεν έχει αποτυπωθεί πρακτικά μέχρι σήμερα". Αυτό επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
"Αντιθέτως αυτό που εισπράττουμε από τους οριζόμενους από τον Υπουργό χειριστές των εκκρεμοτήτων που αφορούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνος είναι Αλαζονεία – Έπαρση – και Αδιαφορία . Για αυτούς τους λόγους με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ του Σωματείου προκήρυξε 4ωρη στάση Εργασίας για την Παρασκευή 17/10/2014 και ώρα 9:00 με 13:00 και ταυτόχρονη μετάβαση στο Υπουργείο Άμυνας για να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας προκειμένου να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις προθέσεις του , οι οποίες επηρεάζουν την Πληρωμή των Δεδουλευμένων μας, την συνέχεια της λειτουργίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας και κατά επέκταση την έγκαιρη αποπεράτωση και παράδοση των Τ.Π.Κ στο Πολεμικό Ναυτικό.
Επίσης σήμερα 17/10/2014 και ώρα 12:00 έχει οριστεί συνάντηση στα Γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ζερβό μεταξύ του Σωματείου μας και της Αντιπεριφέρειας Δ. Αττικής. Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το Ναυπηγείο στις 9:00π.μ για το Υπουργείο Άμυνας, μετά το τέλος της συνάντησης στο Υπουργείο Άμυνας θα μεταβούμε στα Γραφεία της ΔΕΗ".

Το ενδιαφέρον του κρατικού ναυπηγείου της Κίνας
Η επίσκεψη αν και έδειξε να είναι εθιμοτυπική, τελικά δεν ήταν.
Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Fujian Shipbuilding Zhao Jinjie του κρατικού ναυπηγείου της Κίνας ο οποίος βρέθηκε τέλη Αυγούστου στην Αθήνα, επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του ομίλου Νεωρίου κ. Νίκο Ταβουλάρη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Fujian έχει έντονο ενδιαφέρον να αποκτήσει πακέτο μετοχών των Ναυπηγείων Ελευσίνας που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο στην Ελλάδα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά.
Μάλιστα οι συζητήσεις φαίνεται να έχουν προχωρήσει, καθώς στο τραπέζι έχουν πέσει και ζητήματα όπως το προσωπικό όπου οι Κινέζοι θέλουν να εξασφαλίσουν εργασιακή ηρεμία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επένδυση.
Ενεργό ρόλο στην προώθηση της εισόδου των Κινέζων στο μετοχικό κεφάλαιο των ναυπηγείων Ελευσίνας έχει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος ο οποίος είναι γνωστό ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και έχει άριστες σχέσεις με ξένους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης