Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Μύρισαν» εκλογές - Αποσπάσεις σε βουλευτικά γραφεία παίρνουν οι εργαζόμενοι στις οδικές συγκοινωνίες

«Μύρισαν» εκλογές - Αποσπάσεις σε βουλευτικά γραφεία παίρνουν οι εργαζόμενοι στις οδικές συγκοινωνίες
Oι εργαζόμενοι ζητούν να επανέλθουν στα καθήκοντά τους οι αποσπασμένοι συνάδελφοι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα εκδοτήρια
Ελλείψεις προσωπικού στην ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) καταγγέλλουν η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης της ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ).
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η έλλειψη προσωπικού, η οποία οφείλεται και στις αποστάσεις υπαλλήλων σε... βουλευτικά γραφεία, αποτυπώνεται στην ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό στην έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι "Τις πρώτες ημέρες του νέου μήνα, που γίνεται η έκδοση καρτών απεριορίστων διαδρομών, οι επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ) θα υποστούν - για μια ακόμα φορά - μεγάλη ταλαιπωρία και σε αρκετές περιπτώσεις θα σχηματιστούν ατελείωτες ουρές.
Αποκλειστική αιτία της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού είναι η δραματική έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια, η οποία επιτείνεται καθώς κάποιοι εκδότες, με «μπάρμπα στην Κορώνη», έχουν αποσπασθεί σε υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία εγκαταλείποντας, κυριολεκτικά, τους συναδέλφους τους να ανεβαίνουν… το «Γολγοθά τους».
Τα Σωματεία Εργαζομένων δεν θα ανεχθούν, πλέον, αυτή την εξοργιστική κατάσταση και καλούν την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στις εξής ενέργειες:
- Να επανέλθουν στα καθήκοντά τους οι αποσπασμένοι συνάδελφοι (η Εταιρεία παρά τα επίμονα ερωτήματά των Σωματείων δεν τους γνωστοποιεί πόσοι είναι), ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα εκδοτήρια και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
- Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων εργασίας στην έκδοση εισιτηρίων, τη Λειτουργία και στον Τεχνικό Τομέα, αφού στις συγκεκριμένες δραστηριότητες οι εργασίες διεκπεραιώνονται μόνο χάρη στο φιλότιμο των εργαζόμενων.
- Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι του Μετρό και να επιστρέψουν οι μεταταγμένοι της γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ), που αν και εξειδικευμένοι σε θέματα Λειτουργίας έχουν διατεθεί για τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων!
Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να καλύπτουν, με προσωπικές θυσίες και κόστος, τα τεράστια κενά, που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής λιτότητας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης