Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Wall Street: Κεφάλαια ύψους 151,245 εκατ. δολ άντλησε από την ΑΜΚ η Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη

Wall Street: Κεφάλαια ύψους 151,245 εκατ. δολ άντλησε από την ΑΜΚ η Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη
H Capital Product Partners προσέφερε 15 εκατ. κοινές μετοχές
Κεφάλαια ύψους 151,245 εκατ. δολαρίων άντλησε από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η Capital Product Partners του Β. Μαρινάκη.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Capital Product Partners αναφέρει πως η δημόσια προσφορά των 15 εκατ. κοινών μετοχών ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ από τη διαδικασία αντλήθηκαν κεφάλαια συνολικού ύψους 151,245 εκατ. δολαρίων.
Η Capital Product Partners σχεδιάζει να διαθέσει τα αντληθέντα κεφάλαια ως εξής:
- μερική χρηματοδότηση της αγοράς πέντε συνολικά πλοίων αξίας 311,5 εκατ. δολ. (πρόκειται για τρία Daewoo 9,160 TEU eco-flex και δύο eco medium range product tankers)
- προς επαναγορά και κατάργηση 5,950 εκατ. κοινών μετοχών
- για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς
Η Capital Product Partners ανακοινώνει επίσης την επίσημη τοποθέτηση του Πέτρου Χριστοδούλου στη θέση του CEO και CFO της εταιρείας.
Όπως επισημαίνει, ο Π. Χριστοδούλου διαδέχεται τον Ε. Λαζαρίδη.
Υπενθυμίζεται εδώ πως την αύξηση κεφαλαίου της Capital Product Partners την ανέλαβαν οι UBS, BofA Merrill Lynch, Wells Fargo Securities, ενώ συμμετείχαν και οι Barclays, Jefferies, Raymond James, RBC Capital Markets, Stifel, Credit Agricole.
"Η Capital Product Partners εισέρχεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση σημαντικού μέρους της αναχρηματοδότησής της για το σκοπό αγοράς των πέντε πλοίων. Θέλω να ευχαριστήσω τους επενδυτές για τη στήριξη που παρείχαν στον όμιλο και στην αναπτυξιακή στρατηγική του", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Π. Χριστοδούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης