Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αναβρασμός στον κλάδο των σούπερ μάρκετ – Deals, εξαγορές και άνοιγμα νέων καταστημάτων στην πρώτη γραμμή

Αναβρασμός στον κλάδο των σούπερ μάρκετ – Deals, εξαγορές και άνοιγμα νέων καταστημάτων στην πρώτη γραμμή
Η Σκλαβενίτης μίσθωσε πρόσφατα το κτίριο της Cosmote στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού στο Μαρούσι
Ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζει στην παρούσα περίοδο ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, όπου ήδη οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό ακόμη και εν μέσω κρίσης συνεχίζουν τις εξαγορές αλλά και το άνοιγμα νέων καταστημάτων.
Πολλές μάλιστα από αυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν σε σημεία – κλειδιά, όπως για παράδειγμα η Σκλαβενίτης στην Κηφισίας, δίνοντας νέα ώθηση στην περιοχή.
Ειδικότερα, η Σκλαβενίτης μίσθωσε πρόσφατα το κτίριο της Cosmote στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού στο Μαρούσι. Η εταιρεία, η οποία επεκτείνεται εντός και εκτός Αθηνών, ετοιμάζεται να ανοίξει μεγάλο κατάστημα στο ακίνητο, κατασκευής του ομίλου Βωβού, πληρώνοντας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, 20 ευρώ ανά τ.μ.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, είναι από τα λίγα ακίνητα στην περιοχή που μισθώνονται σε αυτή την τιμή, δεδομένου ότι οι μισθώσεις που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Κηφισίας κυμαίνονται κατά μέσο όρο μεταξύ 10 - 15 ευρώ ανά τ.μ.
Επίσης το 2013 η Σκλαβενίτης προχώρησε σε δυο σημαντικές εξαγορές και συνεργασίες με την απόκτηση των σούπερ μάρκετ Δούκας και τη συμφωνία με την αλυσίδα Extra - Πρώτα και Φθηνά.
Επιπλέον, συμφώνησε με την αλυσίδα Μπαλάσκας για τη μίσθωση πέντε καταστημάτων της.
Eπίσης από τη νέα χρονιά σχεδιάζει την επέκτασή του στην περιφέρεια με τη λειτουργία του πρώτου της καταστήματος στην περιοχή της Κορίνθου, ενώ τις τελευταίες ημέρες φημολογείται έντονα ότι ετοιμάζεται να εξαγοράσει το ποσοστό που κατέχει η Βερόπουλος στην κρητική αλυσίδα Χαλκιαδάκης.
Την επέκτασή της στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στην ΠΓΔΜ σχεδιάζει η Μαρινόπουλος ΑΕ.
Μέσα στον Αύγουστο η εταιρεία λειτούργησε το δεύτερο κατάστημά της στην περιοχή του Tetovo, στηρίζοντας με νέες επενδύσεις τη στρατηγική απόφαση επέκτασης του δικτύου της στα Βαλκάνια, ως αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour για την περιοχή.
Τo σούπερ μάρκετ στεγάζεται στο νέο εμπορικό κέντρο Rem Mall και διαθέτει 1.200 τ.μ. χώρων πώλησης. Να σημειωθεί ότι το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην ΠΓΔΜ έχει την έδρα του στην πόλη των Σκοπίων.
Εκτός ελληνικών συνόρων η Μαρινόπουλος διαθέτει 61 καταστήματα (σε Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία και Σκόπια) ενώ σύντομα ετοιμάζει την επέκταση της και στην Σερβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης