Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαΐλλης: Μείωση ζημιών, αλλά και κύκλου εργασιών στο α' εξάμηνο του 2014

Μαΐλλης: Μείωση ζημιών, αλλά και κύκλου εργασιών στο α' εξάμηνο του 2014
Οι ζημίες μετά φόρων υποχώρησαν στα 10,6 εκατ. ευρώ από 12,1 εκατ. ευρώ
Μείωση ζημιών, αλλά και κύκλου εργασιών παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η εταιρεία Μαΐλλης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ζημίες μετά φόρων μειώθηκαν στα 10,6 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο φέτος από 12,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 124,4 εκατ. ευρώ από 135,38 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο πέρυσι, μειωμένος κατά 8,1%.
Το μεικτό περιθώριο κέρδους στο 21,3% ήταν υψηλότερο κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά λόγω της αύξησης του μεικτού περιθωρίου κέρδους των αναλωσίμων.
Εξαιρουμένων των έκτακτων εσόδων και εξόδων που οφείλονται κυρίως σε συναλλαγματικές διαφορές, προβλέψεις καθώς και έξοδα αναδιάρθρωσης, το Λειτουργικό EBITDA του α' εξαμήνου του 2014 διαμορφώθηκε σε 6,793 εκατ. ευρώ (από 7,436 εκατ. ευρώ το 2013), αφού παρά την αύξηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους επηρεάστηκε από τις μειωμένες πωλήσεις.
Αντίστοιχα, το συνολικό EBITDA ενισχύθηκε κατά 24,35%, στα 7,217 εκατ. ευρώ έναντι 5,804 εκατ. ευρώ για το 2013.
Όπως επισημαίνεται, η αύξηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής προγραμμάτων βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και η θετική επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών, ήταν οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση του EBITDA του α' εξαμήνου 2014 κατά 24%, παρά την ελαφρά μείωση του Κύκλου Εργασιών.
Οι ζημίες προ Φόρων μειώθηκαν ελαφρώς στα 8,3 εκατ. ευρώ έναντι 8,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Παρά τη μείωση των εσόδων, οι ζημιές μετά φόρων μειώθηκαν λόγω της θετικής επίδρασης του μεικτού περιθωρίου, των συναλλαγματικών διαφορών, καθώς και της φορολογίας εισοδήματος των θυγατρικών στον Καναδά και στην Ιταλία, ως αποτέλεσμα της μειωμένων πωλήσεων σε σχέση με το 2013.

Σύγκριση απόδοσης α' και β' τριμήνου 2014
Oι πωλήσεις του ομίλου το β' Τρίμηνο 2014, σε σχέση με το α' ανέκαμψαν μερικώς κατά 7,8%, ενώ το μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 14,5% με αποτέλεσμα τα κέρδη προ Φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να αυξηθούν κατά 2,1εκ. Ευρώ.

Προοπτικές
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζεται από την ύφεση της βιομηχανικής δραστηριότητας και τις ασθενείς οικονομίες του Νότου της Ευρωζώνης, αλλά η ύπαρξη πλέον επαρκούς ρευστότητας, καθώς και η συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής και συγκράτησης των δαπανών αναμένεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης