Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αλουμύλ: Μείωση ζημιών, αλλά και πωλήσεων για το α' εξάμηνο του 2014

Αλουμύλ: Μείωση ζημιών, αλλά και πωλήσεων για το α' εξάμηνο του 2014
Στα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους, οι ζημίες περιορίστηκαν κατά 33%, στα 6,5 εκατ. ευρώ
Μείωση ζημιών, αλλά και κύκλου εργασιών παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2014 η Αλουμύλ.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους οι ζημίες περιορίστηκαν κατά 33%, στα 6,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Οι πωλήσεις του ομίλου υποχώρησαν στο πρώτο φετινό εξάμηνο κατά 7%, στα 78,4 εκατ. ευρώ έναντι 84,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και το μεικτό κέρδο μειώθηκε περίπου κατά 5%, στα 14,5 εκατ. ευρώ από  15,2 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο πέρυσι.
Αντίθετα τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν εντυπωσιακά κατά 94% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ανερχόμενα σε περίπου 3,3 εκατ. ευρώ από 1,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, στα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους οι ζημίες μειώθηκαν κατά 22%, στα 7,2 εκατ. ευρώ από 9,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο πέρυσι.
Οι πωλήσεις περιορίστηκαν περίπου κατά 21%, περίπου στα 48,1 εκατ. ευρώ από 60,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Οι ζημιές προ φόρων μειώθηκαν στα περίπου 7,5 εκατ. ευρώ από ζημίες 7,6 εκατ. ευρώ.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η μείωση του κύκλου εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2014 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, για τον όμιλο και την εταιρεία, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κατάρρευσή της αγοράς φωτοβολταϊκών συστημάτων στο εσωτερικό, σε σχέση ειδικά με τους πρώτους μήνες του 2013, στους οποίους οι πωλήσεις Φ/Β συστημάτων ήταν σημαντικές για την εταιρεία και κατά επέκταση για τον όμιλο.
Ωστόσο, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, ο όμιλος παρουσιάζει σημαντική μείωση ζημιών και αυτό οφείλεται στις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης για την αναδιάρθρωση του ομίλου και τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης