Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΓΕΚΑ: Συρρίκνωση ζημιών στο 1,6 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2014

tags :
ΕΛΓΕΚΑ: Συρρίκνωση ζημιών στο 1,6 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2014
Κατά 11,2% υποχώρησε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, στα 133,5 εκατ. ευρώ
Σημαντική συρρίκνωση ζημιών, αλλά και πτώση των πωλήσεων παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2014 η εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ.
Ειδικότερα, οι ζημίες περιορίστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2014 σε 1,6 εκατ. ευρώ από 7,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για την εξεταζόμενη περίοδο μειώθηκε κατά 11,2%, στα 133,5 εκατ. ευρώ από 150,3 εκατ. ευρώ, ως συνέπεια κυρίως της αναδιάταξης των εργασιών του ομίλου και της απεμπλοκής από μη κερδοφόρες δραστηριότητες.
Τα συνολικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ενισχύθηκαν σημαντικά στα 5,4 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Οι ζημίες προ φόρων μειώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο φέτος σε 1,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ επιδεικνύει σημαντική βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών, απόρροια στοχευμένων δράσεων και ενεργειών, η χρονική αφετηρία των οποίων βρίσκεται στα τέλη του 2013.
Βασικοί πυλώνες του εν λόγω εγχειρήματος αποτελούν η απεμπλοκή του ομίλου από μη κερδοφόρες δραστηριότητες, ο σημαντικός περιορισμός όλων των στοιχείων κόστους και η επικέντρωση των πόρων στους τομείς εκείνους που υπάρχει αυξημένη τεχνογνωσία, ευοίωνες προοπτικές και υψηλή προστιθέμενη αξία για τον όμιλο.
Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται, η μητρική ΕΛΓΕΚΑ προέβη κατά το α' εξάμηνο του 2014 σε επαναπροσδιορισμό των συνεργασιών της και σε διακοπή εκείνων οι οποίες είτε ζημίωσαν είτε απορροφούσαν δυσανάλογα μεγάλο μέρος πολύτιμων πόρων χωρίς την ανάλογη συνεισφορά στα οικονομικά μεγέθη.
Επιπλέον, πραγματοποίησε πλήρη αναδιάταξη δραστηριοτήτων των θυγατρικών εταιρειών, υιοθετώντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα, βελτιστοποίηση των διαδικασιών και λειτουργιών και παράλληλα, συνεχή περιορισμό του κόστους σε κάθε επίπεδο της επιχειρηματικής λειτουργίας.
Όπως σημειώνει η εταιρεία, η θετική πορεία των οικονομικών μεγεθών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 αποδεικνύει ότι ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ ακολουθεί την κατάλληλη στρατηγική εξυγίανσης των δραστηριοτήτων του και της επαναφοράς των οικονομικών μεγεθών, σε μόνιμη πλέον βάση, σε θετική πορεία.
Κατά το β' εξάμηνο του 2014, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα συνεχιστεί και εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους θα έχει πραγματοποιηθεί ουσιαστική βελτίωση της αποδοτικότητας και της οικονομικής κατάστασης του ομίλου.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης