Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Ρωσικές» πιέσεις στην Coca Cola HBC που έχασε 5,33% - Το εμπάργκο έχει σοβαρές επιπτώσεις σ' όλα τα σχέδιά της

«Ρωσικές» πιέσεις στην Coca Cola HBC που έχασε 5,33% - Το εμπάργκο έχει σοβαρές επιπτώσεις σ' όλα τα σχέδιά της
Σημαντικές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Coca Cola HBC σήμερα, καθώς οι εξελίξεις στη Ρωσία και το εμπάργκο Πούτιν φέρνει ανησυχία για τις επιπτώσεις γενικότερα...
(upd3) Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε σήμερα Πέμπτη ο τίτλος της Coca Cola HBC καθώς οι εξελίξεις στη Ρωσία και το εμπάργκο Πούτιν σε τρόφιμα κ.λπ., ασφαλώς και προξενεί τριγμούς, ασχέτως αν ακόμη είναι πρόωρο να «κοστολογηθεί» το μέγεθος των επιπτώσεων.
Ο τίτλος της Coca Cola HBC έκλεισε με πτώση 5,33% στην τιμή των 16,52 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως το χαμηλό των 16,26 ευρώ με πτώση 6,82%. Διακίνησε όγκο 96.000 τεμαχίων, ενώ ενώ θυμίζουμε ότι πήγε κόντρα – τέμπο το περασμένο διήμερο στην πτώση της αγοράς, κερδίζοντας περί το 2,50%.
Η Coca Cola HBC (πρώην Τρία Έψιλον) είναι ο κυρίαρχος «παίκτης» της The Coca Cola Company στην Ευρώπη και όχι μόνο, οπότε μια χώρα όπως η Ρωσία με τόσο πολύ πληθυσμό (περί τα 143 εκατ.) ασφαλώς και επηρεάζει πολύ τα μεγέθη της.
Βεβαίως, η Coca Cola HBC έχει πολλά εργοστάσια παραγωγής και στη ρωσική επικράτεια, όμως, έστω και… αντανακλαστικά φαίνεται πως η μετοχή επηρεάζεται αρνητικά.
Παράλληλα, η Coca Cola HBC είναι ο κυρίαρχος τροφοδότης αναψυκτικών και όχι μόνο σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη…
Άλλωστε, κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να κλιμακωθεί αυτή η ιστορία, αυτό το εμπάργκο και αυτή η κρίση γενικότερα. Γιατί μιλάμε για πόλεμο… οικονομικό, που έχει περάσει σε άλλα επίπεδα, δεδομένου ότι οι αγορές και οι χώρες πλέον είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η... Coca Cola είναι το... κυρίαρχο αμερικανικό προϊόν και το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής - επεκτατικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας! Με ότι... συνειρμούς και όποια σημειολογία έχει αυτό σε μια ατμόσφαιρα πόλωσης, τεταμένη από κάθε άποψη...
Επίσης, η Coca Cola HBC και η The Coca Cola Company δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις περιοχές Ρωσία και Ουκρανία αλλά και όλες τις γύρω χώρες είχαν "προγραμματίσει" μεγάλη ανάπτυξη, με αυξημένες επενδύσεις και γενικώς ισχυρό momentum αύξησης της κατανάλωσης. Άρα, το εμπάργκο, φέρνει τριγμούς...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης