Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για το Ελ. Βενιζέλος - Θέμα ημερών οι διαβουλεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ με Κινέζους και Καναδούς

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για το Ελ. Βενιζέλος - Θέμα ημερών οι διαβουλεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ με Κινέζους και Καναδούς
Το ελληνικό δημόσιο πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση του 30% από το 55% που ελέγχει σήμερα
Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πώληση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ άμεσα αρχίζουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Στους ενδιαφερομένους περιλαμβάνονται το κινεζικό επενδυτικό σχήμα που έχουν συστήσει η Shenzhe Airport και η Fredman Pacific Asset Management και η Public Sector PensioInvestment Board (PSP), το επενδυτικό ταμείο που διαχειρίζεται κεφάλαια συνταξιούχων του Καναδά.
Η τελευταία κατέχει ήδη το 27% του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ).
Σε αυτήν φέρεται να συμμετέχουν και αμερικανικά κεφάλαια ιδιωτικών συμμετοχών. Το ελληνικό δημόσιο πρόκειται να προχωρήσει στην πώληση του 30% από το 55% που ελέγχει σήμερα.
Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον της για την απόκτηση επιπλέον ποσοστό στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών επιβεβαίωσε στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη ο διευθύνων σύμβουλος της PSP Investments κ. Patrick Charbonneau κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα κ. Robert Peck, ο CEO της PSP επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την απόκτηση του 30% που πρόκειται να πωλήσει το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο επιχειρηματικό σχήμα που θα διεκδικήσει την αγορά του Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένεται να συμμετάσχει και μία Κινεζική Ένωση Επιχειρήσεων, τη δραστηριότητα των οποίων προωθεί και ενθαρρύνει η κινεζική κυβέρνηση.
Εκτός όμως των Κινέζων και των Καναδών ενδιαφερομένων, λέγεται ότι επαφές με το ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου έχει πραγματοποιήσει και μια εταιρεία από τη Ν. Ζηλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης