Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Long στις μετοχές δηλώνει η ING - Θετική για real estate, εταιρικά ομόλογα και τα commodities

tags :
Long στις μετοχές δηλώνει η ING - Θετική για real estate, εταιρικά ομόλογα και τα commodities
Οι κίνδυνοι παραμένουν, ειδικά σε ότι αφορά την Κίνα αλλά και τον αναιμικό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη
Οικονομική ανάπτυξη άνω του 3% προβλέπει για το 2014 η ING IM, πιστεύοντας ότι η τρέχουσα ανάκαμψη είναι η πιο διατηρήσιμη από το ξέσπασμά της οικονομικής κρίσης και μετά.
Παρά κάποιες αρνητικές ενδείξεις το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οικονομική ανάπτυξη φαίνεται να μεγεθύνεται σε παγκόσμια κλίμακα με έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό γεωγραφικών ζωνών τελικά να εξέρχονται της ύφεσης.
Παρόλα αυτά προειδοποιεί ότι οι κίνδυνοι πάντα ελλοχεύουν και ότι μια πιο ανώμαλη επενδυτική διαδρομή μπορεί να λάβει χώρα προσεχώς όταν οι αβεβαιότητες για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής για τις Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασιλείου επανέλθουν στο προσκήνιο ή αν ενταθούν οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στην Κίνα.
Σε ότι αφορά την Κίνα η απότομη κάμψη στην αγορά ακινήτων έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό ενδεχόμενο υποχώρησης της οικονομικής μεγέθυνσης και ασκεί πιέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.
Στο συνέδριο για τις προοπτικές του δευτέρου εξαμήνου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την 2α Ιουλίου 2014 , η ING IM επεσήμανε έναν αριθμό θετικών εξελίξεων, όπως η καλή πορεία της απομόχλευσης της οικονομίας των ΗΠΑ, η αισθητή πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα των περιφερειακών ευρωπαϊκών κρατών-μελών και η περιστολή των ανισορροπιών στις αναπτυσσόμενες αγορές.
Αναφέρει επίσης ότι οι νομοθέτες αντιμετωπίζουν πλέον τα θέματα με πιο εποικοδομητικό τρόπο συμπεριλαμβανομένων και της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται από τον Abe στην Ιαπωνία (Abenomics), για την οποία η ING IM εκτιμά ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο.
Ο Valentjin van Nieuwenhuijzen επικεφαλής της ομάδας MULTI ASSET της ING IM ανέφερε:
«Η κατάσταση δείχνει καλύτερη από ποτέ, τα επίπεδα αβεβαιότητας του δευτέρου τριμήνου είναι χαμηλότερα εν συγκρίσει με τους πρώτους τρεις μήνες αυτής της χρονιάς. Οι παραγγελίες στα βιομηχανικά είδη αυξάνονται, ενώ παρατηρείται αύξηση στη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, ενώ η βελτίωση στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων υποδεικνύουν ενισχυμένη οικονομική δραστηριότητα, καθώς επίσης και η αγορά εργασίας στον ανεπτυγμένο κόσμο έχει φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα . Για αυτόν τον λόγο διατηρούμε θετική στάση για το μέλλον και είμαστε θετικοί ως προς τις μετοχές το real estate ,τα εταιρικά ομόλογα και τα commodities.
Παρόλα αυτά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν και οι επενδυτές οφείλουν να παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις».
Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου κατά την ING IM αφορούν το ενδεχόμενο μετάδοσης των προβλημάτων των αναδυομένων αγορών στον υπόλοιπο κόσμο, ο αντιπληθωρισμός στην ΟΝΕ και οι βραχυπρόθεσμες ανοδικές πιέσεις στα μισθολόγια για τις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι ενδείξεις για τη διενέργεια των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στις αναδυόμενες αγορές είναι λιγοστές, αν και οι ελπίδες αναπτερώθηκαν μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην Ινδία.
Η ING IM εκτιμά ότι ο σημαντικότερος κίνδυνος παραμονεύει στην Κίνα. Αν και η ανάπτυξη της χώρας φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί (με κινητήριο δύναμη την αύξηση των εξαγωγών προς τις ανεπτυγμένες αγορές και κάποια μικρή βοήθεια από τη νομισματική πολιτική) η κάμψη στην αγορά real estate επιφέρει προβλήματα.
Επίσης η πιστωτική επέκταση μεγεθύνεται με υψηλότερους ρυθμούς από την αύξηση του ΑΕΠ.

Μετοχές: H υπέρ – αισιοδοξία των επενδυτών δεν είναι πλέον σε ισχύ και η συγκεκριμένη κατηγορία κεφαλαίου παραμένει ελκυστική

Η ING IM αναφέρει ότι η ροπή των επενδυτών προς τις μετοχές έχει μειωθεί σε πιο ουδέτερα επίπεδα.
Παρόλα αυτά πιστεύει (H ING IM) ότι οι μετοχές ακόμα προσφέρουν δελεαστικές ευκαιρίες.
Ο Patrick Moonen Senior Equity Strategist της ΙNG IM δήλωσε: «Τα θεμελιώδη μεγέθη για τις μετοχές είναι ισχυρά.
Τα κυλιόμενα στοιχεία της εταιρικής κερδοφορίας έχουν αυξηθεί στο 6.3% από χρονιά σε χρόνια και τα μερίσματα έχουν αυξηθεί κατά 8,6% Η νομισματική πολιτική παραμένει επεκτατική σε παγκόσμιο επίπεδο και τα εταιρικά οικονομικά μεγέθη είναι ισχυρά, πράγμα που επιβεβαιώνεται από την παγκόσμια δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων η οποία καταγράφει αύξηση κατά 75% τους πρώτους 5 μήνες του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα το 2013».
Η ΙΝG IM εκτιμά ότι οι μετοχές προσφέρουν σχετικά ελκυστικά επίπεδα τιμών και ότι υπάρχει χώρος για αυξημένα μερίσματα.
Η ING IM δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στην Ευρώπη από τις Η.Π.Α. Δηλώνει ότι υπάρχει ριζική αλλαγή στην εταιρική κερδοφορία στην Ευρώπη και ότι οι χαμηλότερες αποτιμήσεις ως προς τις μετοχές των Η.Π.Α. μπορεί πολύ γρήγορα να μηδενιστεί.
Επίσης αναφέρει ότι η μείωση των spreads στα ομόλογα περιφερειακών Ευρωπαϊκών κρατών έχουν βοηθήσει τις μετοχές στις εν λόγω αγορές.
Η ING IM επίσης εμμένει στην θέση του να έχει αυξημένες θέσεις στις Ιαπωνικές μετοχές ισχυριζόμενη ότι η εταιρική κερδοφορίας έχει βελτιωθεί και ότι οι μειωμένες προσδοκίες των επενδυτών ως προς την οικονομική πολιτική που ασκείται αφήνουν περιθώρια για θετικές εκπλήξεις.
Επιπροσθέτως η ING IM πιστεύει ότι οι Ιαπωνικές μετοχές σήμερα έχουν ελκυστικά επίπεδα τιμών.
Τέλος η ING IM αναφέρει ότι η έκθεση στον κυκλικό τομέα θα αρχίσει να υπερισχύει του θέματος της αναζήτησης απόδοσης όταν η ανάπτυξη της οικονομία και των κερδών κερδίσουν περεταίρω έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης