Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε απορρόφηση της Μοχλός προχωρά η Τεχνική Ολυμπιακή

Σε απορρόφηση της Μοχλός προχωρά η Τεχνική Ολυμπιακή
Εντός του έτους εκτιμάται η ολοκλήρωση της συγχώνευσης – Η 31η Ιουνίου 2014 η ημερομηνία των ισολογισμών μετασχηματισμού
Τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της εταιρείας Μοχλός ανακοίνωσε η Τεχνική Ολυμπιακή, με ημερομηνία των ισολογισμών μετασχηματισμού την 31η Ιουνίου 2014.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Τεχνική Ολυμπιακή και Μοχλός, κατά τις συνεδριάσεις τους στις 30/6/2014, αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν στους μετόχους τους, τη συγχώνευση των δύο εταιρειών δι' απορροφήσεως της Μοχλός από την Τεχνική Ολυμπιακή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2166/93 και του Κ.Ν.2190/20.
Οι σχέσεις ανταλλαγής θα καθορισθούν εν ευθέτω χρόνο και θα προταθούν στις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών, συνεκτιμουμένης της γνώμης αναφορικά με το δίκαιο και εύλογο, ανεξάρτητων Χρηματοπιστωτικών ή Ελεγκτικών Οίκων αναγνωρισμένου κύρους.
Η διαδικασία της συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά τον Νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι εγκρίσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Εταιρειών και των Αρμοδίων Αρχών.
Ως ημερμηνία των Ισολογισμών Μετασχηματισμού των υπό συγχώνευση εταιρειών Τεχνική Ολυμπιακή και Μοχλός ορίζεται η 30/06/2014.
Η διαδικασία συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι ενδεικτικό και εκτιμώμενο, καθώς η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαρτάται και από παράγοντες που δεν ανάγονται στην σφαίρα επιρροής της εταιρείας (εγκρίσεις αρμοδίων αρχών κ.λπ.).
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα διοικητικά συμβούλια κρίνουν ότι ο προτεινόμενος μετασχηματισμός θα είναι προς όφελος των μετόχων των δύο εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης