Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δασκαλόπουλος (πρώην πρόεδρος ΣΕΒ) – Το νέο επενδυτικό fund που υπόσχεται να ρίξει χρήμα στην αγορά – Τα 200 εκατ. και τα 500... έργα τέχνης

Δασκαλόπουλος (πρώην πρόεδρος ΣΕΒ) – Το νέο επενδυτικό fund που υπόσχεται να ρίξει χρήμα στην αγορά – Τα 200 εκατ. και τα 500... έργα τέχνης
Οι πολιτικές δηλώσεις του Δ. Δασκαλόπουλου... κατόπιν εορτής
Την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένει το private equity fund του μέχρι πρόσφατα προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, το οποίο θα επενδύει αποκλειστικά σε μικρές και μεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Αυτό αποκάλυψε χθες ο ίδιος στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τους δημοσιογράφους.
Τα υπό διάχειριση κεφάλαια του fund του κ. Δασκαλόπουλου θα ανέλθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 200 εκατ. ευρώ και θα διοχετευθούν σε στοχευμένες επενδύσεις σε επιχειρήσεις, τόσο στο Χ.Α., όσο και σε αναπτυσσόμενες. 
Μεταξύ των μετόχων στο νέο fund, αλλά και με συμμετοχή στη διοικητική του δομή, θα είναι ο Νίκος Νανόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.
Ενεργό ρόλο στη διαχείριση του fund θα έχει επίσης ο Γ. Παπουτσής, παλιό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και στενός συνεργάτης, τα τελευταία χρόνια, του Δ. Δασκαλόπουλου.
Το fund, έχει στελεχωθεί με το πρώην δυναμικό της Eurobank Equities, όπως οι: Ν. Κούλης, Ν. Καλατζής, Ν. Αλιπραντής, Αλ. Κατσουρίδης και Δ. Δριμάνης.
Στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων και εκτός από τους κ.κ. Δασκαλόπουλο και Νανόπουλο, οι κ.κ. Π. Αλεξάκης, πρώην πρόεδρος του Χ.Α. και σύμβουλος σε πολλές εισηγμένες και ο κ. Γ. Κατσουρίδης.
Η διάρκεια ζωής του εγχειρήματος θα είναι 10 έτη ενώ θα διενεργεί επενδύσεις ύψους 15 – 20 εκατ. ευρώ σε κάθε εταιρεία. Πρόκειται για το πρώτο private equity που δημιουργείται μετά την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου για τη δημιουργία νέων επενδυτικών εργαλείων και επίσης αποτελεί την πρώτη ιδιωτική προσπάθεια για επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι πολιτικές του δηλώσεις κατόπιν εορτής
Ομοβροντία κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε παράλληλα χθες ο κ. Δασκαλόπουλος, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται να λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και κάνοντας λόγο για παλαιοκομματισμό και al carte λαϊκισμό.
Μέσα σε αυτόν τον πολιτικό χείμαρρο του κ. Δασκαλόπουλου, καλό θα ήταν να θυμίσουμε και λίγα πράγματα για εκείνον.
Όπως λένε οι εχθροί του, ο κ. Δασκαλόπουλος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της μείωσης του κατώτατου μισθού στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Ότι έπαιξε, δηλαδή, παιχνίδι με την τρόικα, της οποίας το πρόγραμμα χαρακτηρίζει εκ των υστέρων αποτυχημένο. Κατά καιρούς έχει ταχθεί με ένταση υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών, έχει χαρακτηρίσει ψευτο-δίλημμα το «Μνημόνιο/Αντιμνημόνιο», έχει καταγγείλει συντεχνιακές αγκυλώσεις και πολιτικαντισμούς.
Eπίσης έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο fund, το «Damma holdings fund», με συμμετοχή και άλλων επιχειρηματιών, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 600 εκατ. ευρώ και έδρα το Λουξεμβούργο, όπως εμφατικά υπενθυμίζουν άσπονδοι φίλοι του.
Τέλος ο ίδιος είναι ένας μανιώδης συλλέκτης έργων. Η συλλογή του αποτελείται από 500 έργα, μεταξύ των οποίων τεράστιας έκτασης σύνθετες εγκαταστάσεις, όπως το περίφημο "Unplugged" του Cristoph Büchel, που εκτέθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2010, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Το 2009, εντυπωσίασε και πάλι αγοράζοντας σε δημοπρασία του Λονδίνου το γλυπτό του David Hammons "Fight Fantasy", στην τιμή - ρεκόρ των 1,5 εκατ. δολαρίων!

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης