Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μέχρι τέλος του 2014 η είσοδος της Εθνική Πανγαία στο Χρηματιστήριο με στόχο 1 δισ ευρώ - Τί σχεδιάζει η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ

Μέχρι τέλος του 2014 η είσοδος της Εθνική Πανγαία στο Χρηματιστήριο με στόχο 1 δισ ευρώ - Τί σχεδιάζει η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ
Η διοίκηση της Eθνικής Πανγαία εκτιμά ότι μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα αντλήσει 1 δισ. ευρώ
Έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνική Πανγαία, με στόχο την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η Invel, η νέα διοίκηση της Eθνικής Πανγαία, εκτιμά ότι μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου θα αντλήσει ρευστότητα 1 δισ. ευρώ λόγω και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 930,8 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, η εταιρεία κατά την τελευταία διετία έχει προχωρήσει σε στρατηγικές επενδυτικές κινήσεις, με στόχο την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της.
Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2013 απέκτησε το -μισθωμένο στην Cosmote- κτίριο της εταιρείας Καρελά, επιφάνειας 62.000 τ.μ., προς 56,1 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2013, η Πανγαία απέκτησε το κτίριο στην οδό Ερμού 19, που ήταν μισθωμένο στη Φωκάς και πριν από μερικές εβδομάδες επαναμισθώθηκε στον πολυεθνικό όμιλο Folli Follie, με το τίμημα να φέρεται ότι διαμορφώνεται στα 35.000 ευρώ μηνιαίως.
Στο χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ προστέθηκαν τον Μάιο, οπότε μπήκαν οι τελικές υπογραφές, τα 14 κρατικά κτίρια sale & leaseback σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Έβρο, που απέκτησε η Πανγαία προς 115,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης