Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τζιρακιάν – Συνεχίζονται οι προσπάθειες για άρση της επιτήρησης – Προσδοκά ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες

Τζιρακιάν – Συνεχίζονται οι προσπάθειες για άρση της επιτήρησης – Προσδοκά ευνοϊκότερες οικονομικές συνθήκες
Οι αρχικοί στόχοι της αναδιοργάνωσης έχουν επιτευχθεί – Εφικτή περαιτέρω βελτίωση στο άμεσο μέλλον
Σε ριζική αναδιάρθρωση όλων των τμημάτων της επιχείρησης προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας Σωληνουργεία Τζιρακιάν προκειμένου να αντιμετωπίση τα αίτια υπαγωγής των μετοχών της στην κατηγορία «Επιτήρηση».
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανασυγκρότηση, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του 2013, είχε ωςαποτέλεσμα τη θεαματική βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών, ήτοι αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 49% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2013, επίτευξη θετικού μεικτού αποτελέσματος για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια (από το α' τρίμηνο του 2011), καθώς και συρρίκνωση της ζημιάς σε επίπεδο EBITDA στο -3% του κύκλου εργασιών.
Η διαμόρφωση θετικού μεικτού αποτελέσματος, σημειώνεται, οφείλεται στην αύξηση της παραγωγικότητας που επιτεύχθηκε σταδιακά μέσα στο 2013, χάρη στη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της παραγωγής.
Συνεχίστηκε επίσης η αύξηση των πωλήσεων, η οποία ξεκίνησε από το β' εξάμηνο του 2013 και επικεντρώνεται στη διεύρυνση του πελατολογίου και την ανάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.
Ο συνδυασμός των αυξημένων πωλήσεων και του θετικού μεικτού αποτελέσματος με τη μείωση των εξόδων διοίκησης (-25%) και διάθεσης (-10%) είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του αποτελέσματος προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε οριακά αρνητικό επίπεδο (-80 χιλ. ευρώ). Η αντίστοιχη ζημία το α' τρίμηνο του 2013 ανερχόταν σε 395 χιλ. ευρώ και το α' τρίμηνο του 2012 σε 751 χιλ. ευρώ.  
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας αναγνωρίζει ότι επιτεύχθηκαν οι αρχικοί στόχοι της αναδιοργάνωσης και εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση στο άμεσο μέλλον.
Προσδοκά, επίσης, στις ευνοϊκότερες συνθήκες που θα διαμορφωθούν στην αγορά με το τέλος της ύφεσης, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερα ο στόχος για πλήρη ανάκαμψη της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης