Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ - Δεν βγαίνει άμεσα στις αγορές - Προσδοκά σε ταμειακές ροές άνω των 500 εκατ. ευρώ το 2014 - Σε τροχιά σταθεροποίησης τα έσοδα

tags :
ΟΤΕ - Δεν βγαίνει άμεσα στις αγορές - Προσδοκά σε ταμειακές ροές άνω των 500 εκατ. ευρώ το 2014 - Σε τροχιά σταθεροποίησης τα έσοδα
Συνεχίζονται οι προσπάθειες μείωσης του κόστους
Προβλέψεις για ελεύθερες ταμειακές ροές που θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ το 2014 διατύπωσε η διοίκηση του ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του οργανισμού, τα έσοδα του ΟΤΕ έχουν εισέλθει σε τροχιά σταθεροποίησης, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η προσπάθεια περιορισμού του κόστους.
Παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές για την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις, η διοίκηση του ΟΤΕ ξεκαθάρισε πως δεν στοχεύει άμεσα στην έκδοση ομολόγου, αφού βγήκε στις αγορές πέρυσι.

BofA - Merrill Lynch - Δεν εντυπωσίασαν τα αποτελέσματα α΄τριμήνου του ΟΤΕ - Διατηρεί σύσταση buy και τιμή - στόχο στα 12,8 ευρώ
Tα αποτελέσματα δεν «έλαμψαν», εξαιτίας των εποχιακών τάσεων και των ανταγωνιστικών πιέσεων
Δεν εντυπωσίασαν τα αποτελέσματα του ΟΤΕ για το α΄τρίμηνο, υποστηρίζει σε σημερινή της ανάλυση η Bank of America Merrill Lynch.
Ωστόσο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι υποβόσκουσες τάσεις είναι υποστηρικτικές.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα δεν «έλαμψαν», εξαιτίας των εποχιακών τάσεων και των ανταγωνιστικών πιέσεων.
Ο οίκος διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση buy (αγορά) και την τιμή στόχο στα 12,8 ευρώ.
Η BofA Merrill Lynch, εκτιμά ότι οι πρωτοβουλίες απομόχλευσης και μείωσης χρέους θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη επίπτωση στα επόμενα τρίμηνα του 2014.
Όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία, η BofA χαρακτηρίζει την πορεία της καλύτερη των προσδοκιών.
Έντονος είναι ο ανταγωνισμός στην κινητή τηλεφωνία, ωστόσο διαχειρίσιμος για την Cosmote, καθώς παρά τις επιθετικές κινήσεις από Wind και Vodafone, τα μερίδια αγοράς έχουν μειωθεί.

Τα κέρδη του ΟΤΕ στο α΄τρίμηνο, υποχώρησαν στα 55,8 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο, από 166,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, καταγράφοντας πτώση 66,5%.
Εξαιρουμένων των έκτακτων επιδράσεων (κυρίως του έκτακτου μετά φόρων κεφαλαιακού κέρδους της τάξεως των €65,7 εκατ. από την πώληση της Hellas Sat και της θετικής επίδρασης ύψους €50 εκατ. από την επαναμέτρηση της αναβαλλόμενης φορολογικής θέσης της εταιρείας το Α ́ τρίμηνο του 2013) τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη θα είχαν αυξηθεί κατά 9,5% το Α’ τρίμηνο του 2014.

www.bankingnews.gr

...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης