Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Coca Cola 3E - Mε χορηγίες επιχειρεί να... «θολώσει τα νερά»! - Κάνει απολύσεις και υποβάλλει μηνύσεις κατά εργαζομένων!

tags :
Coca Cola 3E - Mε χορηγίες επιχειρεί να... «θολώσει τα νερά»! - Κάνει απολύσεις και υποβάλλει μηνύσεις κατά εργαζομένων!
Σήμερα τα περισσότερα προϊόντα της Coca Cola 3Ε παράγονται στη Βουλγαρία
Πριν από έναν χρόνο η Coca Cola 3Ε - μαζί με άλλες πολυεθνικές εταιρείες - βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι πολυεθνικές δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το ελληνικό επιχειρείν και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης.
Λίγους μήνες μετά - τον περασμένο Σεπτέμβριο - η Coca Cola 3E ανακοίνωσε αλλαγή στον τρόπο διανομής των προϊόντων, (ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες) και απόλυση 33 εργαζομένων από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
Αυτή ήταν η απάντηση της εταιρείας στην ενίσχυση της απασχόλησης στη χώρα μας, μίας εταιρείας που αποκομίζει πολύ μεγάλους τζίρους από την ελληνική αγορά. 
Έκτοτε, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται πάνω από 7 μήνες σε απεργία, δίνοντας καθημερινό αγώνα και καλώντας τους καταναλωτές σε μποϋκοτάζ των προϊόντων της. Η κίνηση των εργαζομένων είχε αποτελέσματα. Όπως επισημαίνουν στο www.bankingnews.gr οι απεργοί, "οι πολίτες της Θεσσαλονίκης γύρισαν την πλάτη στα προϊόντα της Coca Cola 3E και αυτό τους ενόχλησε". Έτσι η Coca Cola  σε πρώτη φάση «απάντησε» με «αγωγή» κατά των απεργών και απαιτεί για λόγους «ηθικής βλάβης» αποζημίωση 250 χιλιάδων ευρώ! Η υπόθεση θα εκδικαστεί το ερχόμενο Φθινόπωρο σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια η διεύθυνση της εταιρείας άρχισε να απειλεί με διάφορα προειδοποιητικά νομικά έγγραφα ότι θα συνεχίσει τις προσφυγές της στη δικαιοσύνη.
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην Ελλάδα κάτι τέτοιο... Μεγάλος πολυεθνικός Όμιλος να υποβάλλει αγωγές κατά εργαζομένων και να τους ζητάει μάλιστα και χρήματα... ως ηθική αποζημίωση!
Και αυτό από μία εταιρεία που αξίζει να θυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2012 σταμάτησε την παραγωγή των εργοστασίων Θεσσαλονίκης και Πάτρας (μέρος της παραγωγής μεταφέρθηκε στη γειτονική Βουλγαρία όπου λειτουργούν 2 εμφιαλωτικά συγκροτήματα και απασχολούνται 1.000 εργαζόμενοι), διατηρώντας στην Ελλάδα παραγωγική δραστηριότητα στα εργοστάσια Σχηματαρίου, Βόλου, Ηρακλείου.
Ακολούθησε τον Νοέμβριο του 2012 η μεταφορά της έδρας της στην Ελβετία και τον Ιούλιο του 2013 η εταιρεία βγήκε από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου.
Σήμερα τα περισσότερα προϊόντα της Coca Cola 3Ε παράγονται στη Βουλγαρία, παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της διοίκησης ότι "το 98% των προϊόντων της παράγεται στην Ελλάδα".
Προκειμένου η εταιρεία να κάμψει τις αντιδράσεις έχει ξεκινήσει πρόγραμμα χορηγιών στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη ανακαίνιση πέντε σχολείων της συμπρωτεύουσας υπό την χορηγία της Coca Cola 3E.
Οι εργαζόμενοι πάντως εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους καθώς ετοιμάζουν να επεκτείνουν το μποϋκοτάζ και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.... ενημερώνοντας για τις αθέμιτες πρακτικές του μεγαλύτερου πολυεθνικού Ομίλου.
"Η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία μη αλκοολούχων ποτών σήμερα εισάγει από «χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τα δημοφιλέστερα στην ελληνική αγορά προϊόντα της, μειώνοντας την εγχώρια παραγωγή και τα πουλάει στους Έλληνες καταναλωτές μέσω του εκτεταμένου και ισοπεδωτικά πανίσχυρου δικτύου πωλήσεων που διαθέτει στην ελληνική αγορά, για το οποίο καταδικάστηκε μέχρι τώρα 2 φορές από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού για αθέμιτες πρακτικές", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης