Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ε. Βιδάλης (ΣΕΒ) - Το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο αποτελεί ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας

tags :
Ε. Βιδάλης (ΣΕΒ) - Το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο αποτελεί ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας
Ο κ. Βιδάλης σημείωσε ο ΣΕΒ έχει εργαστεί πολλά χρόνια για τη θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών αδειοδότησης
«Το νέο αδειοδοτικό πλαίσιο αποτελεί ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της  επιχειρηματικότητας που μεταφέρει, πλέον, στις επιχειρήσεις την ευθύνη της λειτουργίας τους και της απόδειξης της συμμόρφωσης με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές απαιτήσεις» τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης σε παρέμβασή του στο πάνελ συζήτησης της εναρκτήριας εκδήλωσης  για την Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020.  
«Επομένως, η ενσωμάτωση των πρακτικών της βιώσιμης ανάπτυξης, του διαλόγου με την κοινωνία και του απολογισμού για τις επιπτώσεις της δραστηριότητάς τους, καθίστανται κρίσιμες για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και δραστηριότητας.» συμπλήρωσε ο κ. Βιδάλης.
 Το Sustainable Greece 2020 υλοποιεί το Quality Net Foundation, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας.
 Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βιδάλης η πρωτοβουλία αυτή έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να αναζωογονήσει την πορεία για μια βιώσιμη οικονομία, αναγκαία προϋπόθεση για μια κοινωνία με μέλλον και προοπτική. 
Αποτελεί δε σύμπραξη ενός πολύ μεγάλου αριθμού φορέων που νοιάζονται, η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας να συνοδεύεται από αυξημένη περιβαλλοντική φροντίδα και διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. 
«Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα οφείλει να διαφυλάξει τη σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία -τόνισε ο κ. Βιδάλης- τώρα που σημαντικό κομμάτι της ευθύνης λειτουργίας της εκσυγχρονίζεται και περνά στους δικούς της ώμους και σ´ αυτή την κατεύθυνση χρειάζονται να στρατευθούν όλες οι επιχειρηματικές δυνάμεις και οι μεγάλες και οι μικρές και οι μεσαίες.  Στο πλαίσιο αυτό, εκπροσωπώντας τις σύγχρονες οργανωμένες επιχειρήσεις δεσμευόμαστε, και μέσα από την πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020, να συμβάλουμε ενεργά για την ανάπτυξη εκείνων των εργαλείων και των κατάλληλων μεθοδολογιών, ώστε και οι μικρότερες επιχειρήσεις στη χώρα μας να ενισχυθούν αποτελεσματικά για να ανταποκριθούν στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον αυξημένης λογοδοσίας και κοινωνικής ευθύνης.»
Ο κ. Βιδάλης σημείωσε ιδιαίτερα ότι το Συμβούλιο και ο ΣΕΒ έχουν εργαστεί πολλά χρόνια για τη θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών αδειοδότησης, στην προσπάθεια της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων. 
Για την περιβαλλοντική αδειοδότηση συνεργαστήκαμε στενά με το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) σχετικά με τη νομοθέτηση της νέας διαδικασίας με τον Ν.4014/2011, ενώ μόλις πρόσφατα ολοκληρώσαμε και την πρώτη εκ των υστέρων μελέτη επιπτώσεων (ex-post impact assessment) της νέας νομοθεσίας, η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητά της ως προς τη μείωση του χρόνου αδειοδότησης και την προσέγγιση στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.   Για τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας, -τόνισε ο κ. Βιδάλης- έχουμε επίσης εργαστεί εντατικά και έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο, ήδη, προωθεί την αντίστοιχη νομοθεσία, η οποία και στηρίζεται στην αρχική υπεύθυνη δήλωση της επιχείρησης και στην εν συνεχεία ετοιμότητά της να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες διαδικασίες ελέγχου. Επεσήμαινε ακόμη ότι τα  τελευταία χρόνια, ο ΣΕΒ και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη έχουν συνεργαστεί στενά με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς για το χωροταξικό σχεδιασμό, με έμφαση στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο της βιομηχανίας και άλλα ειδικά χωροταξικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης