Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ξενοίκιαστα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Reds στα Σπάτα –Τα εξώδικα, οι καθυστερήσεις και οι γκρίνιες των μισθωτών

tags :
Τα ξενοίκιαστα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Reds στα Σπάτα –Τα εξώδικα, οι καθυστερήσεις και οι γκρίνιες των μισθωτών
Προβληματισμός επικρατεί και ως προς την επισκεψιμότητα του κέντρου καθώς κίνηση εμφανίζεται μόνο τα Σάββατα και πολύ μικρή τις καθημερινές
Aν και έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου Smart Park στα Σπάτα, εντούτοις, πολλά καταστήματα ακόμη παραμένουν ξενοίκιαστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του εμπορικού κέντρου, φέρονται προβληματισμένα καθώς μετά από τόσο καιρό ο πρώτος όροφος των καταστημάτων παραμένει ακόμη ξενοίκιαστος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης το ενδιαφέρον για μισθώσεις είναι περιορισμένο.
Επίσης προβληματισμός επικρατεί και ως προς την επισκεψιμότητα του κέντρου καθώς κίνηση εμφανίζεται μόνο τα Σάββατα και πολύ μικρή τις καθημερινές, ενώ οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις αγορές τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και στους μισθωτές των καταστημάτων διότι η κίνηση είναι πολύ μικρότερη της αναμενόμενης με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί προβλήματα στην πληρωμή υποχρεώσεων στα μισθώματα και στους προμηθευτές.
Μάλιστα η εταιρεία έστειλε και εξώδικα σε κάποιους μισθωτές του Smart Park γιατί δεν πλήρωναν το ενοίκιο, ενώ και προμηθευτές κάποιων καταστημάτων του εμπορικού κέντρου διαμαρτύρονται και αυτοί για οφειλές, ενώ δηλώνουν δυσαρέσκεια από την πορεία της εμπορικής κίνησης στο Smart Park. Να σημειωθεί ότι λόγω αυτής της κατάστασης η δεύτερη φάση του εμπορικού κέντρου, η  οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε στο τέλος του 2012 και η οποία θα περιελάμβανε την δημιουργία πολυκινηματογράφων Village, έχει πλέον παγώσει.
Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών για το 2013 η Γυαλού Εμπορική και Τουριστική που διαχειρίζεται το Smart Park κατέγραψε έσοδα από μισθώσεις 4,9 εκ. ευρώ έναντι 4,7 εκ. ευρώ το 2012. Τα EBITDA ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν σε  6,2 εκ. ευρώ ενώ κατέγραψε και ζημίες προ τόκων και φόρων (EBIT) ύψους 7,5 εκ. ευρώ. Η εταιρεία παρουσίασε ζημίες μετά από φόρους ποσού 9,3 εκ. ευρώ έναντι κερδών μετά από φόρους ύψους 55.000 ευρώ το 2012. Η διαφορά οφείλεται στην απομείωση της αξίας του ακινήτου της κατά 8,6 εκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης