Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις 74 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ΑΒ Βασιλόπουλος - Απέδωσε φόρους 500 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο

Επενδύσεις 74 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ΑΒ Βασιλόπουλος - Απέδωσε φόρους 500 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο
Οι εργαζόμενοι ανέρχονται στους 11.000 και δεν έγινε καμία μείωση στις αποδοχές τους
Επενδύσεις που θα αγγίζουν τουλάχιστον τα 73,5 εκατ. ευρώ δρομολογεί για φέτος η αλυσίδα σούπερμαρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της και την αξιοποίηση των καταστημάτων της.
Πρόκειται για το διπλάσιο budget από αυτό που διατέθηκε το 2013 για την δημιουργία και ανάπτυξη αποκλειστικά νέων καταστημάτων.
Mάλιστα, όπως ανέφερε χτες ο Chief Operating Officer (COO) της ΑΒ Βασιλόπουλος, Λεωνίδας Βρεττάκος, το budget αυτό μπορεί και να αυξηθεί εάν υπάρξουν ευκαιρίες, ενώ όπως εξήγησε οποιαδήποτε εξαγορά αλυσίδας που ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, θα γίνει με πρόσθετα κονδύλια.
Αναφορικά με το πλάνο ανάπτυξης της αλυσίδας για φέτος, προβλέπεται η δημιουργία τουλάχιστον 32 νέων καταστημάτων (22 εταιρικά και 10 franchise), με ιδιαίτερη έμφαση σε πόλεις εκτός Αθηνών, κυρίως σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη.
Μάλιστα αυτή την στιγμή στην Κρήτη η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει μόνο 6 καταστήματα, τα οποία παρουσιάζουν συνολικό ετήσιο τζίρο της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.
Επίσης στην Αθήνα αναμένεται να δημιουργηθεί το τρίτο ΑΒ ΜΕGA, το οποίο θα βρίσκεται στον Κηφισό κοντά στο ΙΚΕΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η ριζική ανακαίνιση στο ΑΒ ΜΕGA στο Ελληνικό.
Να σημειωθεί ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος αριθμεί 281 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Μέσα στο 2013 λειτούργησε 9 νέα ιδιόκτητα καταστήματα, 6 καταστήματα franchise, ενώ 11 καταστήματα ανακαινίστηκαν.
Το 2013 δημιούργησε 908 νέες θέσεις εργασίας, με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων να φτάνει τους 11.000, ενώ δεν έκανε καμία μείωση στις αποδοχές τους.

Στα 74 εκατ. ευρώ τα κέρδη το 2013

Κέρδη που άγγιξαν τα 74 εκατ. ευρώ παρουσίασε για το 2013 η ΑΒ Βασιλόπουλος ενώ δημιούργησε 908 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Βρεττάκο το μερίδιο αγοράς της αγγίζει πλέον το 23% ενώ ο στόχος που έχει τεθεί για τον κύκλο εργασιών της είναι να έχει ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ πριν το τέλος του 2015.
Την τελευταία τριετία η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 185 εκατ. ευρώ ενώ για την ίδια περίοδο έχει καταβάλλει στο δημόσιο μέσω φόρων και άλλων εισφορών 502 εκατ. ευρώ.

Η συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς

Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσίασαν τη νέα σειρά καρτών ΑΒ Plus MasterCard, προσφέροντας πρόγραμμα επιβράβευσης άμεσα συνδεδεμένο με το γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα πιστότητας ΑΒ Plus της ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι κάρτες ΑΒ Plus MasterCard έχουν τεχνολογία contactless (ανέπαφων συναλλαγών) και διατίθενται σε 3 προϊόντα: χρεωστική, πιστωτική και προπληρωμένη. Με τις κάρτες ΑΒ Plus MasterCard, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσφέρεται πρόγραμμα επιβράβευσης διαθέσιμο σε 3 διαφορετικά προϊόντα καρτών, που δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να κερδίζουν, επιλέγοντας τον τύπο κάρτας που ταιριάζει στις ανάγκες τους.
Οι κάτοχοι χρησιμοποιώντας τις ΑΒ Plus MasterCard κερδίζουν επιπλέον πόντους ΑΒ Plus από όλες τις αγορές σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διπλάσιους πόντους στα ΑΒ Βασιλόπουλος (οι διπλοί πόντοι δεν ισχύουν για προϊόντα που βρίσκονται σε προσφορά ή άλλες προωθητικές ενέργειες). Οι πόντοι που συγκεντρώνονται με τις νέες κάρτες προστίθενται στους πόντους που συλλέγονται με την κάρτα ΑΒ Plus και οι κάτοχοι κερδίζουν περισσότερες Επιταγές Έκπτωσης ΑΒ Plus αξίας €6 από τα ΑΒ Βασιλόπουλος, σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Η νέα αυτή συνεργασία μεταξύ του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και της ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ως στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των κοινών πελατών –υφιστάμενων και νέων, προσφέροντας μία γκάμα καινοτόμων προϊόντων με ιδιαίτερα ελκυστικό πρόγραμμα επιβράβευσης.

Πρώτη ενημέρωση: 07:48, Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης