Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευτ. Βασιλάκης (Aegean Airlines): Έως 24 εκατ. τουρίστες στη χώρα το 2020 – Η Αθήνα κερδίζει το χαμένο έδαφος

Ευτ. Βασιλάκης (Aegean Airlines): Έως 24 εκατ. τουρίστες στη χώρα το 2020 – Η Αθήνα κερδίζει το χαμένο έδαφος
Στα μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντως της χώρας μας αλλά και στις μεγάλες ευθύνες που επομίζονται όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό αναφέρθηκε χθες ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines
Στις μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στη χώρα μας όπου – σύμφωνα με έγκριτες αναλύσεις – από τα 18 εκατ. τουρίστες που αναμένονται το 2014 μπορούμε να έχουμε 23-24 εκατ. εντός των προσεχών οκτώ ετών αναφέρθηκε χθες ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης.
Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι μετά από ένα εξαιρετικό 2013, το τρέχον έτος θα είναι ακόμη καλύτερο για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, με την Aegean Airlines να είναι στην πιο δυναμική φάση της ιστορίας της, με επιθετική πολιτική σ’ όλα τα επίπεδα.
Ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι – παρ’ όλη την αύξηση – τα περιθώρια για τη χώρα μας παραμένουν μεγάλα, μέσω της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδους κυρίως για τους…. χερσαίους προορισμούς όπως η Αθήνα, η οποία ήδη δείχνει σημάδια ανάκαμψης.
«Η Αθήνα ανακάμπτει τουριστικά και κερδίζει σταδιακά το χαμένο έδαφος των προηγούμενων χρόνων» τόνισε χαρακτηριστικά, «ενώ επόμενος στόχος για την πρωτεύουσα και για τη χώρα συνολικά είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις αερομεταφορές».

Άμεσες και επιτακτικές οι ανάγκες βελτίωσης υποδομών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Βασιλάκης στην επιτακτική ανάγκη για άμεσες βελτιώσεις στις υποδομές του μεγαλύτερου (μετά την Αθήνα) τουριστικού αεροπορικού προορισμού της χώρας από το εξωτερικό, που είναι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.
Χαρακτήρισε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου το πιο κορεσμένο της χώρας, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης που έχει λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια και χρειάζεται άμεσα λειτουργικές βελτιώσεις σε υποδομές, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολυάριθμών επιβατών.
Μόνο τον περασμένο Αύγουστο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης αποβιβάστηκαν πάνω από 1 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό, που δείχνει και το τεράστιο εκτόπισμα και τις ανάγκες της αγοράς της Κρήτης. Επιπλέον, τον Αύγουστο, υπήρχαν 11 πτήσεις ημερησίως από το Ηράκλειο προς Μόσχα και το αντίστροφο (όχι από την Aegean Airlines) που επίσης δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη των προορισμών προς Κρήτη. Ο κ. Βασιλάκης χαρακτήρισε ως ζωτικές, απαραίτητες και άμεσες τις βελτιώσεις και επεκτάσεις που χρειάζεται το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, ασχέτως μάλιστα με το αν θα γίνει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.
«Τα χρήματα που θα επενδυθούν θα επιστραφούν άμεσα στο κράτος μέσω των φόρων, των ναύλων και των δασμών» τόνισε ο κ. Βασιλάκης, καθώς μιλάμε για μια αγορά σε μεγάλη ανάπτυξη.

Ντεμαράζ της Aegean Airlines σε τιμολογιακή πολιτική, δρομολόγια και νέες επενδύσεις

Σε μια συγκυρία όπου – λόγω των μεγάλων περιθωρίων ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού – ξένες εταιρείες μπαίνουν στην ελληνική αγορά αερομεταφορών με κυριότερη τη Ryanair η Aegean Airlines κάνει εντυπωσιακό ντεμαράζ και επιθετική πολιτική σ’ όλα τα επίπεδα.
Στις προσφορές – κράχτες της Ryanair «απαντά» με εξίσου χαμηλές τιμές για τα δρομολόγια εσωτερικού, ενώ προσθέτει διαρκώς δρομολόγια στη μεγάλη και αχανή αγορά του εξωτερικού, όντας ήδη ένας πολύ υπολογίσιμος «παίκτης» διεθνώς.
Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη τουριστική σεζόν που η Aegean Airlines… κατεβαίνει όντας ενοποιημένη πλήρως πλέον με την Olympic Air με ότι αυτό συνεπάγεται.
Για το 2014 η εταιρεία προσφέρει σ’ όλα τα δρομολόγιά της 13.000.000 διαθέσιμες θέσεις – 1.150.000 περισσότερες από το 2013, ενώ ενισχύει το στόλο της με 5 Airbus Α320 & A321, φτάνοντας πλέον τα 50 αεροσκάφη και τις 100.000 πτήσεις ετησίως!
Δημιουργεί νέα βάση στα Χανιά, αυξάνοντας πλέον στις 8 τις ελληνικές βάσεις της, επεκτείνει το δίκτυο εξωτερικού συνδέοντας την Ελλάδα με 87 συνολικά προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες (μαζί βεβαίως με τις συνεργασίες με ξένες εταιρείες που έχει διεθνώς).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης