Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ρεκόρ προκρατήσεων για τα δρομολόγια της Ryanair από Αθήνα

tags :
Ρεκόρ προκρατήσεων για τα δρομολόγια της Ryanair από Αθήνα
H εταιρεία διαπραγματεύεται με τον ΔΑΑ την αύξηση των δρομολογίων της από τον χειμώνα
Ρεκόρ καταγράφεται στις προκρατήσεις για τα έξι νέα δρομολόγια της Ryanair από την Αθήνα προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, πριν ακόμη από το άνοιγμα της βάσης της, την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, Μάικλ Ο' Λίρι.
«Οι προκρατήσεις μας έως τώρα είναι πολύ πιο θετικές απ' ό,τι έχει υπάρξει στις υπόλοιπες 65 βάσεις της εταιρείας», σημείωσε και πρόσθεσε πως με τις πτήσεις αυτές θα εξυπηρετηθούν περίπου 1,2 εκατ. επιβάτες.
Όπως επισήμανε, στη βάση της Αθήνας θα σταθμεύουν δύο αεροσκάφη, τα οποία θα εξυπηρετούν έξι προορισμούς και θα πραγματοποιούν 154 πτήσεις την εβδομάδα.
Η ιρλανδική εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει 1,2 εκατ. επιβάτες για το 2014 και 2 εκατ. επιβάτες για το 2015.
Μάλιστα, ο κ. Ο’ Λίρι σημείωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το αεροδρόμιο της Αθήνας προκειμένου να αυξήσει τα δρομολόγιά της τον χειμώνα του 2014, αλλά και τα αεροσκάφη της στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Η Ryanair, σημειωτέον, δραστηριοποιείται στη χώρα μας με τρεις βάσεις, ήτοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά, με στόχο να εξυπηρετεί περίπου 4 εκατ. επιβάτες.
Σύμφωνα με την εταιρεία, για τα 4 εκατομμύρια των επιβατών της θα προκύψει εξοικονόμηση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ, λόγω των χαμηλότερων τιμών που προσφέρει ο ιρλανδικός αερομεταφορέας, η οποία κατ' άτομα ανέρχεται σε περίπου 100 ευρώ.
Η εταιρεία φιλοδοξεί να γίνει ο Νο1 αερομεταφορέας το 2018 και να φθάσουν οι επιβάτες της τα 8 έως 10 εκατ. στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά το ύψος των επενδύσεων σημείωσε ότι ξεπερνούν τα 300 εκατ. δολάρια στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι θα δημιουργηθούν 350 θέσεις εργασίας σε τρεις πόλεις - βάσεις.
Παράλληλα, ο κ. Ο’ Λίρι γνωστοποίησε ότι είναι σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και τα αεροδρόμια της χώρας για το ενδεχόμενο ανάπτυξης κινήτρων που θα μπορούσαν να αυξήσουν την κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης