Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε νέες μειώσεις μισθών προχωρά η Χαλυβουργία Ελλάδος - Στα 20 εκατ. ευρώ οι ζημιές για το 2013

Σε νέες μειώσεις μισθών προχωρά η Χαλυβουργία Ελλάδος - Στα 20 εκατ. ευρώ οι ζημιές για το 2013
Eλπίδα στη βιομηχανία μετά το «ναι» της τρόικας
Αβέβαιο παραμένει ακόμη το μέλλον του εργοστασίου και των εργαζομένων στην Ελευσίνα της Χαλυβουργίας Ελλάδας.
Μετά από πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης της Χαλυβουργίας και των εργαζομένων, αποφασίστηκε η ανάκληση των ομαδικών απολύσεων που είχαν ανακοινωθεί και η συνέχιση στο καθεστώς των διαθεσιμοτήτων που προϋπήρχε μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.
Όσον αφορά το εργοστάσιο του Βόλου, η διοίκηση είχε προ ημερών συνάντηση με τους εργαζομένους, η οποία περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα το «μέλλον»  του Ομίλου, ενώ έγινε γνωστό ότι δεν διαφαίνεται καμία ένδειξη αλλαγής της τραγικής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η Χαλυβουργία Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη νέα επιχειρησιακή σύμβαση με ισχύ από 1 Μαρτίου 2014 έως 31 Μαϊου 2014, όπου προβλέπεται ότι οι μικτές αποδοχές των εργαζομένων ή τα μεροκάματα (μικτά) θα μειωθούν κατά 12,5%
Να σημειωθεί ότι από το 2009 μέχρι το 2012 η Ελληνική Χαλυβουργία είχε σωρευτικές ζημιές ύψους 130 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο στη χρήση του 2013 οι ζημιές ανέρχονται στα 20 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα την τελευταία 5ετία να παρουσιάζει ζημιές άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Eλπίδα στην βιομηχανία μετά το «ναι» της τρόικας

Αν και όλες τις προηγούμενες ημέρες είχε διαρρεύσει ότι η τρόικα αντιτίθεται στο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας, εντούτοις χτες τελικά δόθηκε το πράσινο φως από τους δανειστές.
Η τρόικα είπε το «ναι» στη μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων της ΔΕΗ με το σκεπτικό αφενός ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο (ισχύει για 1 χρόνο και δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του για 1 ακόμη χρόνο), αφετέρου ότι θα γίνεται αξιολόγηση των τιμολογίων ανά 4μηνο, ενώ η κυβέρνηση θα υλοποιήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα μια σειρά μεταρρυθμίσεων στην αγορά ενέργειας.
Είχε προηγηθεί ένας αγώνας δρόμου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, να πειστούν οι δανειστές για την αναγκαιότητα λήψης των μέτρων, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο το οποίο περιελάμβανε στοιχεία αναφορικά με τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύουν σε γειτονικές χώρες, νομικά επιχειρήματα ως προς τη συμβατότητα των μέτρων προς το Κοινοτικό δίκαιο και στοιχεία που αποδείκνυαν ότι τα μέτρα δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης