Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΥΠΕΚΑ – Πιθανή η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στην Ελλάδα - Η κρίση στην Ουκρανία δεν επηρεάζει τη συμφωνία με την Gazprom

ΥΠΕΚΑ – Πιθανή η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στην Ελλάδα - Η κρίση στην Ουκρανία δεν επηρεάζει τη συμφωνία με την Gazprom
Συνέντευξη του υφυπουργού, Ασημάκη Παπαγεωργίου
Πιθανό καθιστά το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Βήμα FM», ο υφυπουργός υποστήριξε πως η κρίση στην Ουκρανία «πιθανόν να έχει επιπτώσεις στο ζήτημα του φυσικού αερίου, αλλά όχι στο θέμα της συμφωνίας που πρόκειται να υπογράψουμε τις επόμενες ημέρες με την Gazprom»
«Εάν η κρίση αυτή δημιουργήσει αναταραχή στις διεθνείς αγορές -διότι ένας από τους αλγόριθμους που βγάζει τη διεθνή τιμή είναι και η τιμή του πετρελαίου-, φέρει αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ναι, θα επηρεαστούμε. Είναι ακόμη μικρή η αύξηση, αλλά ελπίζω στις προβλέψεις των διεθνών οίκων για πτώση το 2014» εξήγησε.
Παράλληλα, ο Ασημάκης Παπαγεωργίου διαμήνυσε πως «η κρίση προς στιγμήν δεν έχει επηρεάσει τη ροή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά ο κόμβος διανομής αερίου στην Ουκρανία από τη Ρωσία είναι στο δυτικό και κεντρικό κομμάτι που ελέγχεται προς στιγμήν από την ουκρανική κυβέρνηση, και δείχνει προς στιγμήν να μην υπάρχει πρόβλημα».
«Λαμβάνουμε, όμως, μέτρα, όπως και άλλες χώρες. Στη δική μας περίπτωση, η λύση είναι το υγροποιημένο φυσικό αέριο, το οποίο προμηθευόμαστε από την Αλγερία και την ελεύθερη αγορά σε spot φορτία. Ήδη αυτή την εβδομάδα έρχεται ένα καράβι-φορτίο από την Αλγερία και ψάχνουμε εναλλακτικές πηγές από τη διεθνή αγορά» διέτεινε εν συνεχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης