Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έωλες και αστήρικτες οι κατηγορίες, αντιτείνει ο Γ. Σπανός - Κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων

Έωλες και αστήρικτες οι κατηγορίες, αντιτείνει ο Γ. Σπανός - Κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων
Στην υπόθεση εμπλέκονται και υπάλληλοι υπουργείου Περιβάλλοντος
Στην αντεπίθεση «περνά» ο πρόεδρος της «ΕΤΕΚΑ Α.Ε.» Γιώργος Σπανός, ο οποίος κάνει λόγο για έωλες και αστήρικτες κατηγορίες.
Μετά τη σύλληψή του για εμπλοκή σε κύκλωμα λαθρεμπορίου καυσίμων, ο Γιώργος Σπανός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθιστά σαφές πως «οι εναντίον του αποδιδόμενες κατηγορίες τυγχάνουν έωλες και αστήρικτες, ούτε καν τον αγγίζουν, ούτε βέβαια και την εταιρεία της οποίας προΐσταται, για αυτό το λόγο εμφανίστηκε  αμέσως και αυτοβούλως στην αρμόδια Υπηρεσία Ασφαλείας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Ο κ. Γιώργος Σπανός, με την ιδιότητά του τόσο ως πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΕΚΑ ΑΕ», εταιρεία πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία συνεισφέρει τα μέγιστα στην Εθνική μας Οικονομία καταβάλλοντας για φόρους, τέλη και εισφορές κάθε χρόνο ποσά άνω των 300.000.00 ευρώ, απασχολεί δε προσωπικό άνω των 150 ατόμων, αλλά και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της «ΠΑΕ ΑΠΣ Ατρόμητος Αθηνών 1923» δηλώνει με όλη τη δύναμη της ψυχής του και με κάθε ειλικρίνεια - προσόν το οποίο τον διακρίνει σε όλη τη ζωή του- ότι οι εναντίον του αποδιδόμενες κατηγορίες τυγχάνουν έωλες και αστήρικτες, ούτε καν τον αγγίζουν, ούτε βέβαια και την εταιρεία της οποίας προΐσταται, για αυτό το λόγο εμφανίστηκε αμέσως και αυτοβούλως στην αρμόδια Υπηρεσία Ασφαλείας.
Άλλωστε σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξει αβίαστα ο οποιοδήποτε μέσος συνετός άνθρωπος λάβει γνώση της όλης υπόθεσης.
Τονίζει δε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που θα έχει σαν συνέπεια να λάμψει η όλη αλήθεια με αποτέλεσμα να αποδοθεί στη κοινωνία λευκός, όπως είναι μέχρι σήμερα πράγμα που θα του επιτρέψει να συνεχίσει μαζί με τους εκατοντάδες εργαζόμενους του την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα".

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr:
Συνελήφθη ο πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.
Από το πρωί είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, στην οποία εμπλέκονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εταιρείες αλλά και κρατικοί λειτουργοί.
Πέραν του Γιώργου Σπανού, συνελήφθησαν υπάλληλοι της ΕΤΕΚΑ αλλά και υπάλληλοι υπουργείου οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 30 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της εταιρείας, Γ. Σπανός, υπάλληλοι της εταιρείας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείων.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, ξέπλυμα χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, κατάχρηση και κατάχρηση εξουσίας.

(Πρώτη ενημέρωση 09:33, 19 Φεβρουαρίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης