Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ιστορία του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου –Από τα πρώτα βήματα στην Σαντορίνη μέχρι… την απαγωγή του

Η ιστορία του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου –Από τα πρώτα βήματα στην Σαντορίνη μέχρι… την απαγωγή του
Δεν έχει ξεχάσει ακόμη και σήμερα πως όλα ξεκίνησαν πριν από 60 χρόνια από έναν οικογενειακό φούρνο σε ένα χωριό κάπου στη Σαντορίνη
Πρώην εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Καραμολέγκος στο Κορωπί φέρεται να είναι οι δύο από τους πέντε δράστες της απαγωγής του ιδιοκτήτη της αρτοβιομηχανίας Μανώλη Καραμολέγκου.
Ο επιχειρηματίας –η περιπέτεια του οποίου έληξε χτες  - γνώριζε τον έναν από τους δράστες και κατάφερε να τον πείσει να παραδοθεί στην αστυνομία.
Η οικονομική επιφάνεια αλλά και η ευρωστία της βιομηχανίας αρτοπαρασκευασμάτων Καραμολέγκος ήταν οι λόγοι που οι δράστες οργάνωσαν την απαγωγή του επιχειρηματία καθώς γνώριζαν εκ των προτέρων το καθημερινό του πρόγραμμα.
Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Μανώλη Καραμολέγκο επισημαίνουν στο www.bankingnews.gr ότι είναι ένα άνθρωπος που δουλεύει τουλάχιστον 15 ώρες στο εργοστάσιο και εν συνεχεία επιστρέφει στο σπίτι του που είναι κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.
Ο Μ. Καραμολέγκος διακρίνεται για την υπομονή και την διορατικότητα του λένε οι καλά γνωρίζοντες, γεγονός που φάνηκε και από τον τρόπο που κατάφερε τελικά ο ίδιος να λήξει την ομηρεία του.
Γιός του ιδρυτή της εταιρίας, Ηλία Καραμολέγκου, ο Μανώλης Καραμολέγκος δεν έχει ξεχάσει ακόμη και σήμερα, πως όλα ξεκίνησαν πριν από 60 χρόνια από έναν οικογενειακό φούρνο σε ένα χωριό κάπου στη Σαντορίνη.
Τον φούρνο αυτό, οι ντόπιοι τον αγάπησαν για τις εξαιρετικές γεύσεις του και με τα χρόνια η οικογενειακή επιχείρηση μεγάλωνε όλο και περισσότερο.
Η οικογένεια αποφάσισε να μετεγκατασταθεί στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του '70.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80, η οικογένεια Καραμολέγκου αντιλαμβάνεται και αρπάζει την ευκαιρία σε έναν τομέα τον οποίο γνώριζε καλά: την παρασκευή αρτοσκευασμάτων.
Το 1989 η Καραμολέγκος γίνεται Ανώνυμη Εταιρεία και αρχίζει να προμηθεύει με τα προϊόντα της και άλλους φούρνους.
Δέκα χρόνια μετά, η εταιρεία θα εισέλθει στο Χρηματιστήριο. Με τα κεφάλαια που θα αντλήσει, θα καταφέρει να κάνει σημαντικές επενδύσεις, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια, ο Μανώλης Καραμολέγκος, άριστος γνώστης του χώρου, προχώρησε σε κινήσεις – κλειδιά που μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο τη δύναμη της αρτοβιομηχανίας.
Η απόκτηση των φούρνων «Απολλώνιον» ενδυνάμωσε περαιτέρω την εταιρία η οποία σήμερα λειτουργεί 6 κέντρα διανομής και διαθέτει ένα στόλο 122 αυτοκίνητων, ώστε να διασφαλίζει ότι το ψωμί φτάνει στον τόπο πώλησής του μόλις λίγες ώρες μετά την παραγωγή του.
Απασχολεί 380 εργαζομένους ενώ συνεργάζεται και με σχεδόν 30 ακόμη διανομείς που έχουν αναλάβει τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Η επιχείρηση μπορεί να περηφανεύεται ότι πλέον το ψωμί της βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ και σε εκατοντάδες φούρνους.
Υπενθυμίζεται ότι στο εννεάμηνο του 2013 οι πωλήσεις του ομίλου Καραμολέγκος υποχώρησαν σε 56,1 εκατ. ευρώ από 58 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ τα αποτελέσματα μετά τους φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 458 χιλ. ευρώ.
Πρόσφατα η εταιρία προχώρησε στην σύναψη ομολογιακού δανείου 2,3 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της.
Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη για το σύνολο του 2013, εκτιμάται ότι θα υπάρξει άνοδος του τζίρου και της λειτουργικής κερδοφορίας του Ομίλου ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει και για τη νέα χρονιά καθώς οι προοπτικές στον κλάδο του ψωμιού είναι σχετικά καλές, αφού το ψωμί είναι είδος πρώτης ανάγκης και αντέχει σε περιόδους κρίσης.

Το χρονικό της απαγωγής
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης όταν ο Μανώλης Καραμολέγκος ειδοποίησε την οικογένειά του πως σε λίγο θα αποχωρήσει από την εταιρεία και θα γυρίσει σπίτι.
Επί των οδών Κλεισθένους και Όσσας στο Γέρακα οι δράστες είχαν στήσει σκηνικό τραυματισμού και όταν ο Μ. Καραμολέγκος βγήκε έξω από το αυτοκίνητο για να βοηθήσει, τότε εκείνοι τον χτύπησαν και τον έβαλαν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου.
Ένα ζευγάρι μέσα από το σπίτι τους είδαν το σκηνικό και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί, που έφθασαν, το μόνο που είδαν ήταν στην άκρη του δρόμου το κλεμμένο μηχανάκι ενώ στο δρόμο υπήρχαν τα σπασμένα γυαλιά που φορούσε ο επιχειρηματίας και ίχνη αίματος.
Οι έρευνες συνεχίζονται όλη τη νύχτα υπό άκρα μυστικότητα και σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος επικοινωνεί στις 09:00 το πρωί με τον οικονομικό του διευθυντή και του ζητάει να ετοιμάσει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία φαίνεται πως ο επιχειρηματίας, Μανώλης Καραμολέγκος, κατάφερε να πείσει τον έναν απαγωγέα να παραδοθεί και έτσι χτες μετά τις 4 το μεσημέρι ο επιχειρηματίας πλησίασε το σκοπό στο Αστυνομικό τμήμα Κερατέας και χαμηλόφωνα του είπε: «Έχεις ακούσει για μια απαγωγή; Εγώ είμαι το θύμα» δείχνοντας παράλληλα πίσω του τον άνθρωπο που τον συνόδευε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης