Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απεργία διαρκείας στην Coca Cola 3E στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

tags :
Απεργία διαρκείας στην Coca Cola 3E στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
Αιτία οι αλλαγές στον τρόπο διανομής των προϊόντων
Απεργία διαρκείας στην Coca-Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ).
Όπως ανακοινώθηκε, "σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και το καταναλωτικό κοινό της έρχονται αντιμέτωποι με την προκλητική πολιτική της κερδοφόρας πολυεθνικής, που αγνοεί τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και προσθέτει και άλλους εργαζόμενους στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας".
Η διοίκηση του ΕΚΘ κάνει λόγο για "απεργία συμπαράστασης και απεργία αλληλεγγύης" και προσθέτει: "συνεχίζουμε να βγάζουμε κόκκινη κάρτα στα προϊόντα της Coca-Cola 3Ε μέχρι την τελική δικαίωση".
Υπενθυμίζεται ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την αλλαγή στον τρόπο διανομής των προϊόντων της (με εξωτερικούς συνεργάτες πλέον) και στη Θεσσαλονίκη, όπως ήδη πράττει στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Μάλιστα, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ήδη ξεκίνησε συνεργασία με 10 μεταφορείς στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων οι δύο είναι πρώην εργαζόμενοι.
Η διοίκηση της εταιρείας, με παλαιότερες ανακοινώσεις της, υποστηρίζει ότι είχαν γίνει προσπάθειες δύο χρόνων, προκειμένου να βρεθεί λύση με αμοιβαία οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και τους εργαζόμενους του τμήματος διανομής.
Υποστηρίζει ότι από το 2011 είχε καταθέσει συνολικά τέσσερις προτάσεις στους εκπροσώπους των εργαζομένων, με βασικό άξονα τη συνέχιση της μεταξύ τους συνεργασίας με διαφορετικό τρόπο.
Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, πάντως, που συμπληρώνουν περίπου 100 ημέρες απεργίας, έχουν επανειλημμένως εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στις κινήσεις της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι αυτή ουσιαστικά μεταφέρει δραστηριότητες ή τμήματα εκτός Ελλάδας και επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τη δυναμική αντίδρασή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης