Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο ΟΤΕ κάνει πιο ανταγωνιστικό το στελεχιακό δυναμικό του - Μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα εθελουσίας φτάνει τα 2000 άτομα

tags :
Ο ΟΤΕ κάνει πιο ανταγωνιστικό το στελεχιακό δυναμικό του - Μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα εθελουσίας φτάνει τα 2000 άτομα
Διπλάσιοι απ' ότι αρχικά σχεδιάζονταν θα είναι οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν, ανοίγοντας το δρόμο για νέα, πιο "ανταγωνιστικά" στελέχη στον ΟΤΕ
Σχεδόν διπλάσιοι απ’ ότι αρχικά σχεδιάζονταν θα είναι οι εργαζόμενοι που θα κάνουν χρήση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, καθώς από τους 1.100 που αρχικά υπολογίζονταν, τελικώς θα αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι. Αυτό, αφενός ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ανανέωση του εργασιακού δυναμικού του ομίλου, με περισσότερο καταρτισμένα και πιο «ανταγωνιστικά» στελέχη, από την ελεύθερη αγορά, τα οποία και θα αμείβονται ανάλογα, αφετέρου απαιτούνται επιπλέον κεφάλαια για να καλυφτεί το διευρυμένο πρόγραμμα.
Γι’ αυτό το λόγο το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ ενέκρινε την διεύρυνση του προϋπολογισμού για την εθελουσία από τα 190 εκατ. ευρώ στα 340 εκατ. ευρώ!
Τόσα είναι τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν τελικώς για την πλήρη κάλυψη όσων θα αποχωρήσουν.
Σε χθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ ενέκρινε την διεύρυνση του προϋπολογισμού από τα 190 εκατομμύρια, που είχε προϋπολογιστεί αρχικώς, στα 340 εκατομμύρια, προκειμένου να καλυφθεί σχεδόν το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από εργαζόμενους που θέλουν να αποχωρήσουν.
Από τα 340 εκατ. ευρώ, τα 82 εκατ. αφορούν πληρωμές, εξοφλήσεις και τακτοποιήσεις προς ασφαλιστικά ταμεία ενώ περί στα 22 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι φόροι που θα καταβληθούν.
Τουτέστιν, το δημόσιο θα ωφεληθεί πλέον των 100 εκατ. ευρώ από την εθελουσία του ΟΤΕ, η οποία και καλύπτετε πλέον «ιδιωτικά» από τον οργανισμό.
Σε ότι αφορά τις προσλήψεις που έχουν κηρυχτεί, οι αιτήσεις έφτασαν τις 35.000 για τις 500 – προς το παρόν – θέσεις, καθώς δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν επιπλέον ανάγκες για την κάλυψη νευραλγικών πόστων στο «γρανάζι» του οργανισμού.
Οι νέοι εργαζόμενοι μισθολογικά θα ξεκινούν σε πιο αναβαθμισμένη θέση έναντι του λεγόμενου… βασικού μισθού, με καλά bonus, πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και «πρόσβαση» σε προϊόντα και υπηρεσίες του οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης