Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ουρές στον ΟΤΕ για μια θέση εργασίας - Φτάνουν τις 20.000 οι αιτήσεις... για 584 ευρώ

tags :
Ουρές στον ΟΤΕ για μια θέση εργασίας - Φτάνουν τις 20.000 οι αιτήσεις... για 584 ευρώ
Λήγει αύριο η προθεσμία για την αποστολή βιογραφικών
Με τους εγγεγραμμένους ανέργους να έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Οκτώβριο), οι θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται κατά καιρούς, γίνονται όπως είναι αναμενόμενο….ανάρπαστες!
Είναι ενδεικτικό ότι στο πρόσφατο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 πεντάμηνες θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες με αμοιβή 490 ευρώ, υποβλήθηκαν πάνω από 100.000 αιτήσεις.
Το ίδιο συμβαίνει και με την προκήρυξη 500 θέσεων εργασίας στον ΟΤΕ, που αν και η ημερομηνία αποστολής βιογραφικών τελειώνει, μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περί τις 20.000 αιτήσεις.
Τι και αν οι θέσεις που έχουν προκηρυχτεί από τον ΟΤΕ είναι πεντάμηνης διάρκειας και η αμοιβή των εργαζομένων θα είναι ο βασικός μισθός ήτοι 584 ευρώ;  Η ανάγκη είναι μεγάλη… και τα χρήματα θα φτάσουν να καλύψουν, έστω και προσωρινά, κάποιες βασικές ανάγκες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αγγελία του ΟΤΕ για την πρόσληψη 10 εταιρικών πωλητών οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 6.000. Υπάρχει δηλαδή μια αναλογία 600 υποψηφιοτήτων για κάθε προτεινόμενη θέση εργασίας!
Να σημειωθεί ότι οι ειδικότητες που ζητά να προσλάβει ο Οργανισμός είναι πωλητές καταστημάτων, τεχνικοί πεδίου και υπεύθυνοι πωλήσεων εταιρικών πελατών ενώ ως προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η 13η Δεκεμβρίου. Ειδικά οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές.

Σε εξέλιξη η εθελούσια στον Oργανισμό

Γύρω στα 2.200 άτομα έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στην εθελούσια έξοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν και η διοίκηση του Οργανισμού μιλούσε για αποχώρηση 1.000 εργαζομένων με κόστος 190 εκατ. ευρώ, τελικά όπως φαίνεται ο αριθμός είναι διπλάσιος. Με την περσινή εθελούσια αποχώρησαν 1.516 άτομα και η ετήσια εξοικονόμηση ήταν 80 εκατ. ευρώ. Η μείωση προσωπικού μεταξύ 9μήνου 2012 και 9μήνου 2013 ήταν 16,4% (από 10.436 εργαζόμενους στις 30 Σεπτεμβρίου πέρσι φέτος, στο τέλος του ιδίου μήνα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ήταν 8.717).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης