Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Προστιθέμενη αξία 1,7 δισ για την ελληνική οικονομία μέχρι το 2030 με τριπλάσιο κοινωνικό όφελος

ΔΕΔΔΗΕ: Προστιθέμενη αξία 1,7 δισ για την ελληνική οικονομία μέχρι το 2030 με τριπλάσιο κοινωνικό όφελος
Από τα περίπου 1,7 δισ. ευρώ της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας που συνδέεται με την ανάπτυξη του δικτύου, το μοντέλο του ΔΕΔΔΗΕ αποδίδει περίπου 88% σε εγχώρια δημιουργία αξίας

Για χρόνια τα δίκτυα ηλεκτρισμού αντιμετωπίζονταν κυρίως ως υποδομή που πρέπει να υπάρχει για να φτάσει το ρεύμα στον καταναλωτή. Η νέα ενεργειακή πραγματικότητα αλλάζει την εξίσωση. Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός τους μετατρέπονται σε έναν από τους κρίσιμους μηχανισμούς μέσω των οποίων η ενεργειακή μετάβαση μπορεί να επιστρέψει αξία στην ελληνική οικονομία.
Αυτό αποτυπώνεται στην αποτίμηση του ΔΕΔΔΗΕ για τον αντίκτυπο της ανάπτυξης του δικτύου έως το 2030. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή, οι επενδύσεις και οι δράσεις που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό της διανομής μπορούν να δημιουργήσουν περίπου 1,7 δισ. ευρώ ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας (GVA) στην ελληνική οικονομία και να στηρίξουν 42.000 θέσεις εργασίας το 2030.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η αναλογία κόστους και οφέλους. Ο ΔΕΔΔΗΕ εκτιμά ότι το συνολικό κοινωνικό όφελος από την ανάπτυξη του δικτύου θα ξεπεράσει το τριπλάσιο του συνολικού κόστους του συστήματος έως το 2030.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης