Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πιέζουν οι ανάγκες για τον νέο μηχανισμό της βιομηχανίας - Στασινόπουλος: Διπλάσιο το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα

Πιέζουν οι ανάγκες για τον νέο μηχανισμό της βιομηχανίας - Στασινόπουλος: Διπλάσιο το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα
H τελική πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται στη λογική του ιταλικού μοντέλου Energy Release 2.0 – ενός μηχανισμού ο οποίος εγκρίθηκε από την Κομισιόν και λειτουργεί ήδη στη γειτονική χώρα

Τις μέρες μετρά η εγχώρια βιομηχανία για να πληροφορηθεί την οριστική πρόταση του υπουργείου Ενέργειας σχετικά με το πλαίσιο παρέμβασης για τον περιορισμό του υψηλού ενεργειακού κόστους. Ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες που περιορίζουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών παραγωγικών μονάδων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη θεσπίσει στοχευμένα μέτρα για τους ενεργοβόρους καταναλωτές τους.
Το κόστος ενέργειας για τις βιομηχανίες στην Ελλάδα είναι διπλάσιο από την Ευρώπη, ενώ η μια μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης ανακοινώνουν μηχανισμούς στήριξης. Ο πιο γενναιόδωρος ετοιμάζεται από τη Γερμανία που εξασφαλίζει τιμή 5 λεπτά /κιλοβατώρα για το βιομηχανικό ρεύμα και αναμένει οριστική έγκριση από την Κομισιόν.
Στο περιβάλλον αυτό, η ελληνική βιομηχανία ανησυχεί για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της, καθώς περιβάλλεται από χώρες που προσφέρουν πολύ ανταγωνιστικούς όρους στη βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης