Σημαντικές αποκλίσεις παρουσίασαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη το 2025, με ορισμένες χώρες να αντιμετωπίζουν λογαριασμούς αρκετές φορές υψηλότερους από άλλες, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύει το euronews. Την ώρα που η ζήτηση για θέρμανση λόγω του χειμώνα αυξάνεται σε όλη την ήπειρο το κόστος διατήρησης της θερμότητας στα σπίτια παραμένει κάθε άλλο παρά ομοιόμορφο.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να ρίχνει μεγάλη σκιά στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας, ενώ οι διαφορές στις εθνικές πολιτικές, τα ενεργειακά μείγματα και τα τιμολογιακά συστήματα έχουν διευρύνει το χάσμα μεταξύ των φθηνότερων και των ακριβότερων χωρών.
Από την ανάλυση των στοιχείων που παρουσιάζονται πιο κάτω προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τις τιμές που διαμορφώνονται για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο και κινείται στις χαμηλές ζώνες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών