Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΠΑ Εμπορίας στις ΑΠΕ ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 800 MW
Δυναμικά προχωράει η ΔΕΠΑ Εμπορίας την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η κατασκευή των 100 MW φωτοβολταϊκών της εταιρείας στα Φάρσαλα.
Εν τω μεταξύ προχωρά η κατασκευή των φωτοβολταϊκών 400 MW στην Κοζάνη τα οποία κατασκευάζει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ. Εκεί έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή στα πρώτα 50 MW, θα ακολουθήσουν τα 350 MW στη Γαλατινή.
Συνολικά ο χρόνος κατασκευής των έργων εκτιμάται σε 2 χρόνια. Στα σχέδια της εταιρείας είναι να δώσει αυξημένα αντισταθμιστικά προκειμένου να διευκολύνει την υποδοχή των νέων έργων από τις τοπικές κοινωνίες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών