Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η έκρηξη της αποθήκευσης ενέργειας βγάζει «εκτός μάχης» νικέλιο και κοβάλτιο

Η έκρηξη της αποθήκευσης ενέργειας βγάζει «εκτός μάχης» νικέλιο και κοβάλτιο
Ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να κυριαρχούν ως προς τη ζήτηση μπαταριών, η αποθήκευση ενέργειας θα αποτελεί περίπου το 1/5 της αγοράς έως το 2030, σύμφωνα με πρόβλεψη της Rho Motion
Σχετικά Άρθρα
Όταν η Fidra Energy απέκτησε το 2023 μια έκταση 55 στρεμμάτων στην ύπαιθρο της βόρειας Αγγλίας, το σχέδιό της να τη μετατρέψει σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 1,45 GW - τη μεγαλύτερη της Ευρώπης όταν ολοκληρωθεί – ήταν εντελώς έωλο.
«Δυσκολευόμασταν να κάνουμε τα οικονομικά να λειτουργήσουν», δήλωσε στο Reuters ο Chris Elder, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με έδρα το Εδιμβούργο.

Αλλά αυτό συνέβαινε πριν οι μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που χρησιμοποιούνται στο έργο, οι οποίες ήδη σημείωναν σημαντικές βελτιώσεις στις αποδόσεις, μειώσουν περίπου στο μισό το κόστος τους σε διάστημα μόλις 18 μηνών.

Η Fidra σχεδιάζει τώρα να αρχίσει να εγκαθιστά μονάδες μπαταριών για το έργο Thorpe Marsh ύψους 600 εκατομμυρίων λιρών (800 εκατομμυρίων δολαρίων) το επόμενο έτος.

Οι μπαταρίες LFP τροφοδοτούν μια έκρηξη σε έργα αποθήκευσης ενέργειας που - σε ποσοστιαίους όρους - ξεπερνά πλέον την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η UBS εκτιμά ότι η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης πρέπει να οκταπλασιαστεί μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας και να 34πλασιαστεί μέχρι το 2050 για να συμβαδίσει με την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης