Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ήπια ανάκαμψη στο πετρέλαιο – Στο +0,45% και τα 83,3 δολάρια το Brent

Ήπια ανάκαμψη στο πετρέλαιο – Στο +0,45% και τα 83,3 δολάρια το Brent
«Ανάσα» μετά τη «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας
Σχετικά Άρθρα
Με ελαφρά άνοδο έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί της περασμένης εβδομάδας.
Θετικά για τις τιμές λειτούργησε η τεράστια γεωπολιτική αβεβαιότητα στη Γάζα, καθώς δημιουργεί ανησυχίες για την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.
Πλέον, η παγκόσμια κοινότητα φοβάται μία χερσαία εισβολή των Ισραηλινών στη Rafah, μία κίνηση που θα οδηγήσει σε ένα λουτρό αίματος για τους Παλαιστινίους, όταν ήδη δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέσα σε λίγους μόλις μήνες.
Τις προηγούμενες ημέρες, αρνητικά στις τιμές του «μαύρου χρυσού» επέδρασαν τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ πλήγμα για τις τιμές αποτέλεσε και το ισχυρό δολάριο.
Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του αναμένεται ευρέως να συνεχίσουν τις περικοπές της προσφοράς κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την εμφάνιση πλεονάσματος. Οι ουραγοί της ομάδας, το Ιράκ και το Καζακστάν, έχουν περιγράψει σχέδια για το πώς θα περιορίσουν τις ροές για να αντισταθμίσουν την παραγωγή πάνω από τις ποσοστώσεις τους νωρίτερα μέσα στο έτος.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα 6/5, το Brent παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,45% και έκλεισε στα 83,33 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με κέρδη 0,47%, στα 78,48 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν απώλειες 7% και 6,8%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης