Ενέργεια

Στην τελική ευθεία η επένδυση της CMBlu στην Ελλάδα - Ετοιμάζει τέσσερις μονάδες παραγωγής μπαταριών

tags :
Στην τελική ευθεία η επένδυση της CMBlu στην Ελλάδα -  Ετοιμάζει τέσσερις μονάδες παραγωγής μπαταριών

Η κάθε μονάδα θα μπορεί να παράγει μπαταρίες δυναμικότητας  1 GWh ετησίως

Προχωρά η προετοιμασία της επένδυσης στην Ελλάδα, της γερμανικής CMBlu για τη δημιουργία τεσσάρων μονάδων παραγωγής οργανικών μπαταριών για τα έργα αποθήκευσης ενέργειας. 

Η ελληνική θυγατρική ονομάζεται CMBlu Energy AE  και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι ο κ. Γιώργος Πατεράκης ο οποίος θα είναι και μέτοχος της εταιρείας. Στην εταιρεία ήδη μέτοχοι είναι ο  ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Δρ. Peter Geigle με ποσοστό άνω του 20%, η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Strabag με 12%, γερμανοί ιδιώτες επενδυτές αλλά το τελικό μετοχικό σχήμα δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι συζητήσεις και με έλληνες επιχειρηματίες για την ένταξή τους στο σχήμα, όπως και με τη Viohalco, και μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχει οριστικοποιηθεί το μετοχικό σχήμα.

Η επένδυση θα γίνει στη Βόρειο Ελλάδα, υπολογίζεται στα  80 εκατ. ευρώ, ενώ η κάθε μονάδα θα μπορεί να παράγει μπαταρίες δυναμικότητας  1 GWh ετησίως. Στόχος της εταιρείας, είναι από οι ελληνικές μονάδες παραγωγής να τροφοδοτούν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης