Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου το β' τρίμηνο 2024 για να καλυφθεί η διαφορά τον ΟΠΕΚ

Ρωσία: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου το β' τρίμηνο 2024 για να καλυφθεί η διαφορά τον ΟΠΕΚ
Η Ρωσία έχει μειώσει τις εξαγωγές αργού και καυσίμων συνολικά κατά 500.000 bpd το α' τρίμηνο 2024
Σχετικά Άρθρα
Σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου το β' τρίμηνο του 2024 θα προχωρήσει η Ρωσία, προκειμένου να κατανεμηθούν ομοιόμορφα οι περικοπές με τις άλλες χώρες του ΟΠΕΚ+, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει την δική της παραγωγή πετρελαίου και τις εξαγωγές επιπροσθέτως κατά 471.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) στο β' τρίμηνο σε συνεργασία με κάποιες χώρες που συμμετέχουν στον ΟΠΕΚ+.
Ο Alexander Novak δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες θα μειώσουν την παραγωγή σε αναλογία με τον μερίδιο που έχουν στην συνολική παραγωγή της χώρας.
Η Ρωσία σχεδιάζει να χαλαρώσει τις περικοπές στις εξαγωγές: τον Απρίλιο θα μειώσει την παραγωγή εκτάκτως κατά 350.000 bpd, με τις εξαγωγές να μειώνονται κατά 121.000 bpd. Τον Μάιο οι έκτακτες περικοπές θα φθάσουν τα 400.000 bpd και οι περικοπές στις εξαγωγές τα 71.000 bpd.
Η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, έχει μειώσει τις εξαγωγές αργού και καυσίμων συνολικά κατά 500.000 bpd το α' τρίμηνο 2024, εκτός από τις δεσμεύσεις της να μειώσει την παραγωγή μαζί με άλλες χώρες μέλη του ΟΠΕΚ+.
Η κίνηση της Ρωσίας να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου, όχι τις εξαγωγές , ήταν μια απρόσμενη κίνηση.
Η JP Morgan, η οποία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, την χαρακτήρισε μια αλλαγή έκπληξη στην στρατηγική, ανέφερε ότι εάν η Ρωσία στράφηκε στις περικοπές που είχε υποσχεθεί , η παραγωγή της χώρας σε αργό πετρέλαιο θα μειωθεί στα 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως τον Ιούνιο, που αντιστοιχεί στην παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας.
Η Ρωσία αυτή τη στιγμή παράγει περίπου 9,5 εκατομμύρια bpd αργού πετρελαίου.
«Αυτό είναι ένα μέτρο (εμβαθύνει τις περικοπές της παραγωγής) που λαμβάνεται έτσι ώστε όλες οι χώρες να συνεισφέρουν ισότιμα (στις περικοπές της παραγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+)». «Όπως θυμόσαστε, δεν μειώσαμε (την παραγωγή) με βάση τον όγκο, το ποσοστό, που τη μείωσαν οι άλλες χώρες. Είχαμε μια μείωση στις εξαγωγές. Η στιγμή αυτή ήρθε όταν, αντίθετα με τις εξαγωγές, μειώνουμε την παραγωγή», είπε ο κ. Novak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης