Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η παραγωγή πετρελαίου στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας θα αγγίξει νέα επίπεδα ρεκόρ μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού

Η παραγωγή πετρελαίου στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας θα αγγίξει νέα επίπεδα ρεκόρ μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan ανακοίνωσε τον εντοπισμό αποθέματος πετρελαίου στο όρος Γκαμπάρ της επαρχίας Σιρνάκ στα τέλη Δεκεμβρίου 2022
Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στο Σιρνάκ, τη νοτιοανατολική επαρχία της Τουρκίας, η οποία εδώ και καιρό έπεσε θύμα βαριάς τρομοκρατικής παρουσίας, πρόκειται να φτάσει σε νέα επίπεδα ρεκόρ μέχρι το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος σύμφωνα με την Daily Sabah.
Η παραγωγή στη νοτιοανατολική ορεινή περιοχή Γκαμπάρ είναι αυτή τη στιγμή περίπου 37.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Alparslan Bayraktar.
"Θα φτάσουμε τα 40.000 βαρέλια μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού. Στόχος μας είναι τα 100.000 βαρέλια μέχρι το τέλος του έτους", τόνισε σχετικά ο ίδιος.
Η παραγωγή αυξήθηκε σταδιακά από 25.000 bpd τον Οκτώβριο σε 30.000 bpd τον Δεκέμβριο πριν φτάσει τα 35.000 τον Ιανουάριο.
"Υπάρχει ένα δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου εδώ. Παράγουμε γρήγορα", είπε ο Bayraktar, τονίζοντας ότι η επίτευξη του στόχου στο τέλος του έτους θα διπλασίαζε την τρέχουσα παραγωγή της Τουρκίας.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan ανακοίνωσε τον εντοπισμό αποθέματος πετρελαίου στο όρος Γκαμπάρ της επαρχίας Σιρνάκ στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.
Ο Erdogan είπε ότι το απόθεμα έφτανε περίπου τα 150 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου αξίας περίπου 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων (384,09 δισεκατομμύρια TL).
Ακολούθησε ο εντοπισμός ενός άλλου αποθέματος στην περιοχή τον περασμένο Μάιο, το οποίο η κρατική εταιρεία πετρελαίου Turkish Petroleum Corporation (TPAO) είπε ότι υπερηφανεύεται για περίπου 1 δισεκατομμύριο βαρέλια και αγοραία αξία έως και 80 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Τουρκία έχει εντείνει τις δραστηριότητές της στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου από το 2020, με την περιοχή Gabar να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιδίωξη μείωσης της μεγάλης εξάρτησης της χώρας από εισαγόμενους ενεργειακούς πόρους.
Η επαρχία Σιρνάκ ήταν από καιρό θύμα τρομοκρατικών επιθέσεων του PKK και υποφέρει από υπανάπτυξη για δεκαετίες.
Χρόνια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων επέτρεψαν τελικά μια σημαντική μεταμόρφωση της περιοχής που φιλοξενεί τώρα ένα από τα σημαντικότερα αποθέματα πετρελαίου της χώρας.
Οι ανακαλύψεις στο Γκαμπάρ αύξησαν τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της χώρας σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια βαρέλια.
Η Τουρκία υπολογίζεται ότι καταναλώνει περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης