Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δίκτυο φυσικού αερίου στην Κρήτη - Αίτηση στη ΡΑΑΕΥ για άδεια διανομής δυο σταθμών LNG

Δίκτυο φυσικού αερίου στην Κρήτη - Αίτηση στη ΡΑΑΕΥ για άδεια διανομής δυο σταθμών LNG

 Θα προχωρήσει σε μελέτη – κόστους οφέλους και σε συνεργασία με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Τη δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου στην Κρήτη αρχής γενομένης από τα Χανιά και το Ηράκλειο σχεδιάζει η ENAON - EDA η εταιρία ιδιοκτησίας της Italgas που έχει εξαγοράσει την ΔΕΠΑ Υποδομών και τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου της χώρας. Μάλιστα σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να λάβει άδεια διανομής για την Περιφέρεια της Κρήτης στη οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δραστηριότητα φυσικού αερίου.


Πρέπει να σημειωθεί ότι στο θέμα αναφέρθηκε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Italgas Πάολο Γκάλο, που βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου ονόματος και των νέων κεντρικών γραφείων της εταιρίας. Όπως είπε η εταιρεία θα προχωρήσει σε μελέτη –κόστους οφέλους και σε συνεργασία με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα εξετάσει την επέκταση σε μεγάλα νησιά όπως είναι η Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε πόλεις της Περιφέρειας, και στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Ρόδο, Μυτιλήνη, Σάμο και Χίο) με στόχο την τροφοδοσία περισσότερων από 32.000 καταναλωτών, κυρίως οικιακών, προέβλεπε ήδη το πρόγραμμα ανάπτυξης της περιόδου 2018-2022 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου όπως λεγόταν τότε η σημερινή ENAON.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης