Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βρήκαν πάτο οι τιμές ρεύματος; - Μονοψήφια νούμερα σε ζώνες του Σαββατοκύριακου

Βρήκαν πάτο οι τιμές ρεύματος; - Μονοψήφια νούμερα σε ζώνες του Σαββατοκύριακου
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες 10/3 στις 2.00 μ.μ. η μέση τιμή υποχωρούσε στα 2,23 ευρώ/MWh, ενώ στις 1.00 μ.μ. η τιμή διαμορφωνόταν στα 5,12 ευρώ/MWh
Τάσεις ελαφριάς ανόδου σημειώνουν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Αγορά Επόμενης Ημέρας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας από τις αρχές Μαρτίου, γεγονός που σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών στα προθεσμιακά συμβόλαια που κινούνται γύρω από τα 100 ευρώ/MWh προκαλούν ερωτηματικά για το κατά πόσο η πτωτική πορεία του πρώτου διμήνου του έτους στη χονδρική και κατ΄ επέκταση στη λιανική αγορά θα συνεχιστεί.

Μάλιστα ήδη προμηθευτές προβλέπουν ότι ο Απρίλιος θα είναι ακριβότερος μήνας για τους τελικούς καταναλωτές ενώ αποφεύγουν να κάνουν περισσότερο μακροπρόθεσμες προβλέψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τον Φεβρουάριο η μέση τιμή στην Αγορά Επόμενης Ημέρας ήταν στα 73,61 ευρώ/MWh, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου «τσίμπησε» στα 74,52 ευρώ/MWh.

Πάντως επί του παρόντος οι τιμές κινούνται σε προ κρίσης επίπεδα και είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάρτιο η λιανική τιμή στα πράσινα τιμολόγια δυο προμηθευτών διαμορφώθηκε κάτω από τα 10 λεπτά/KWh. Ήταν δηλαδή έως και 42% χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΡΑΑΕΥ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης