Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υποχώρηση στις τιμές πετρελαίου, θολή εικόνα για την παγκόσμια ζήτηση – Στο -0.92% και τα 82 δολάρια το Brent

Υποχώρηση στις τιμές πετρελαίου, θολή εικόνα για την παγκόσμια ζήτηση – Στο -0.92% και τα 82 δολάρια το Brent
Πτωτικό σερί χτίζει το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά έκλεισαν και τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, καθώς, αν και η μειωμένη προσφορά θα έπρεπε να επιδράσει θετικά στις τιμές, αυτή τη φορά οι επενδυτές εξέλαβαν τις περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ ως προπομπό ασθενούς ζήτησης στην παγκόσμια αγορά.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες ανακοίνωσαν την επέκταση των εθελοντικών μειώσεων στην προσφορά του «μαύρου χρυσού» στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Ομάν, Ιράκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 ότι θα παρατείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Στο φόντο της ανακοίνωσης από τον ΟΠΕΚ της διατήρησης της μειωμένης παραγωγής πετρελαίου έως τον Ιουνιο, η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσθετες εθελοντικές μειώσεις στην παραγωγή και τις εξαγωγές του «μαύρου χρυσού».
Την ίδια στιγμή, η τεράστια γεωπολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, «θολώνει» την εικόνα για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2024.
Τη σημερινή (5/3) πτώση των τιμών μετρίασε η ήπια υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Μαΐου κατέγραψε πτώση 0,92% και έκλεισε στα 82,04 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 0,75% κλείνοντας στα 78,15 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI πέτυχαν κέρδη 2,4% και 4,5% αντίστοιχα, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί δύο εβδομάδων. Για το σύνολο του Φεβρουαρίου 2024, Brent και WTI ενισχύθηκαν 2,3% και 3,2% αντίστοιχα, υπενθυμίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης