Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΑΕΥ: H απόκριση της ζήτησης μπαίνει στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και στην Αγορά Εξισορρόπησης - Δημιουργούνται ΦΟΣΕΑΖ

ΡΑΑΕΥ: H απόκριση της ζήτησης μπαίνει στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και στην Αγορά Εξισορρόπησης - Δημιουργούνται ΦΟΣΕΑΖ

Οι φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης των ΑΠΕ, διευρύνονται και μετονομάζονται σε φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, ώστε να συμπεριλαμβάνουν και τις μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης.

Στην αλλαγή των Κανονισμών Λειτουργίας των αγορών ηλεκτρισμού προχωρεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές της απόκρισης στη ζήτηση (demand response), που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ευελιξίας του ηλεκτρικού συστήματος εν όψει της συνεχώς αυξανόμενης διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Έτσι η απόκριση της ζήτησης με απόφαση της ΡΑΑΕΥ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εντάσσεται πλέον στις αγορές ηλεκτρισμού του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και στην Αγορά Εξισορρόπησης που διαχειρίζεται ο ΑΔΜΗΕ και για το σκοπό αυτό τροποποιούνται οι Κανονισμοί Λειτουργίας των Αγορών Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσια καθώς και της Αγοράς Εξισορρόπησης.

Με την ίδια απόφαση, οι φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης των ΑΠΕ, διευρύνονται και μετονομάζονται σε φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ ώστε να συμπεριλαμβάνουν και τις μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης