Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Raisi: To Ιράν έχει τη δυνατότητα να καταστεί ασφαλής κόμβος διέλευσης φυσικού αερίου

Raisi:  To Ιράν έχει τη δυνατότητα να καταστεί ασφαλής κόμβος διέλευσης φυσικού αερίου
Η Τεχεράνη ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για χώρες από την Κεντρική Ασία έως τον Περσικό Κόλπο και τα γειτονικά κράτη ανατολικά και δυτικά 
Το Ιράν είναι έτοιμο να καταστεί ενεργειακός κόμβος και ασφαλής οδός διανομής και μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ των παραγωγών και των αγορών, δήλωσε ο Πρόεδρος Ebrahim Raisi το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024.
Με τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, τις τεχνολογίες και τη γεωγραφική του θέση, το Ιράν σχεδιάζει να αναπτύξει διμερείς και πολυμερείς σχέσεις με κράτη - παραγωγούς φυσικού αερίου, δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για χώρες από την Κεντρική Ασία έως τον Περσικό Κόλπο και τα γειτονικά κράτη ανατολικά και δυτικά.
«Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε ενεργειακός κόμβος καθώς και ασφαλής διαδρομή για τη διανομή και τη μεταφορά φυσικού αερίου μεταξύ των παραγωγών και των αγορών», είπε ο Raisi στην ομιλία του στην 7η Σύνοδο Κορυφής των Χωρών Εξαγωγής Αερίου (GECF).
Η στρατηγική προσέγγιση του Ιράν βασίζεται στην αύξηση της παραγωγής και εξαγωγής φυσικού αερίου και στην παροχή πρόσβασης σε αυτό το είδος ενέργειας σε όσο το δυνατόν περισσότετεους καταναλωτές στην περιοχή, πρόσθεσε ο Raisi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης