Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλό 4 μηνών έκλεισε το πετρέλαιο – «Άγγιξε» τα 80 δολάρια το αμερικανικό αργό

Σε υψηλό 4 μηνών έκλεισε το πετρέλαιο – «Άγγιξε» τα 80 δολάρια το αμερικανικό αργό
Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη
Σχετικά Άρθρα
Ανάκαμψη από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών και της περασμένης εβδομάδας, κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς έκλεισαν με σημαντικά κέρδη μετά τη σημερινή (1/3) άνοδο των τιμών.
Ώθηση στις τιμές έδωσε η αυξημένη γεωπολιτική αβεβαιότητα που βάζει σε κίνδυνο την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τα αισιόδοξα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας για υψηλό 4 ετών στη ζήτηση πετρελαίου το 2023 -και συνέχεια της τάσης το 2024.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές ελπίζουν σε μειώσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve εντός του 2024, ενώ παράλληλα έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στην επικείμενη απόφαση του ΟΠΕΚ+ για την παράταση των περικοπών -αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Έρευνα του Reuters έδειξε ότι ο Οργανισμός άντλησε 26,42 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο, αυξημένα κατά 90.000 bpd σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Μαΐου κατέγραψε άνοδο 2% και έκλεισε στα 83,55 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε 2,19% κλείνοντας στα 79,97 δολάρια το βαρέλι -υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Νοεμβρίου 2023.
Για το σύνολο της τρέχουσας εβδομάδας, Brent και WTI πέτυχαν κέρδη 2,4% και 4,5% αντίστοιχα, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί δύο εβδομάδων. Για το σύνολο του Φεβρουαρίου 2024, Brent και WTI ενισχύθηκαν 2,3% και 3,2% αντίστοιχα, υπενθυμίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης