Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Helleniq Energy: Στο τέλος του 2024 η απόφαση για τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κρήτη

Helleniq Energy: Στο τέλος του 2024 η απόφαση για τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κρήτη
Ανδρ. Σιαμισιής: Tο 2023 ήταν το δεύτερο καλύτερο έτος στην ιστορία του ομίλου
Εντός του τέταρτου τριμήνου του 2024 αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τη διενέργεια ή όχι ερευνητικής γεώτρησης στα δυο ερευνητικά block Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης, την εκμετάλλευση των οποίων έχουν η αμερικανική Exxon σε κοινοπραξία με την HellenIQ Energy.
Επί του παρόντος γίνεται αξιολόγηση των δισδιάστατων σεισμικών δεδομένων που έχουν ληφθεί, ενώ υλοποιούνται και τρισδιάστατες γεωφυσικές καταγραφές προκειμένου να βοηθήσουν στην περαιτέρω αξιολόγηση και τη λήψη τελικών αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.
Αυτό δήλωσαν μέλη της διοίκησης της HellenIQ Energy κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call με τους αναλυτές για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023. Μάλιστα κατεβάζοντας το πήχη των προσδοκιών για άμεση διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης, που όπως τόνισε τροφοδοτήθηκε από δημοσιεύματα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Αλεξόπουλος σημείωσε ότι η διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που ακόμη και αν ληφθεί θετική απόφαση το τέταρτο τρίμηνο του 2024 θα χρειαστούν 12-18 μήνες προετοιμασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης