Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανεκόπη το ανοδικό σερί στο πετρέλαιο – Πτώση άνω του 1%, στα 82,34 δολ. το Brent

Ανεκόπη το ανοδικό σερί στο πετρέλαιο – Πτώση άνω του 1%, στα 82,34 δολ. το Brent
Απομακρύνθηκε από τα 80 δολάρια το WTI
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντική υποχώρηση έκλεισαν σήμερα 20/2 οι τιμές πετρελαίου, καθώς η αισιοδοξία των τελευταίων δύο εβδομάδων επισκιάστηκε από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, η οποία γίνεται ολοένα και εντονότερη.
Μετά την Παρασκευή 16/2, Ρωσία και Δύση βρίσκονται σε νέα κόντρα, με αφορμή τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα Alexei Navalny. Την ίδια στιγμή, παραμένουν ανοικτά τα μέτωπα σε Ουκρανία, Γάζα και Ερυθρά Θάλασσα.
Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν (αύριο 21/2) τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της Federal Reserve, για να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν τα επιτόκια μέσα στους επόμενους μήνες.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 1,22 δολάρια ή 1,5% και έκλεισε στα 82,34 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαρτίου κατέγραψε πτώση 1,01 δολάρια ή 1,3% κλείνοντας στα 78,18 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI σημείωσαν άνοδο 1,6% και 3,1% αντίστοιχα -και μία εβδομάδα πριν κατέγραψαν κέρδη 6% και 6,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης