Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος στο πετρέλαιο – Κοντά στην ανάκτηση των 80 δολαρίων το Brent

Άνοδος στο πετρέλαιο – Κοντά στην ανάκτηση των 80 δολαρίων το Brent
Μετά τον χρυσό, το πετρέλαιο κάνει επίσης 3 στα 3 για την εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά μετά τις βαριές συνολικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, έκλεισαν και στην τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, καθώς η ανησυχία για την εφοδιαστική αλυσίδα εν μέσω κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, υπερίσχυσε της μεγάλης αβεβαιότητας για την παγκόσμια ζήτηση, ενώ θετική είδηση αποτέλεσε και η μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 251 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία (EIA), σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για κατασκευή 140.000 βαρελιών. Ωστόσο, τα αποθέματα αργού στη χώρα αυξήθηκαν διότι τα διυλιστήρια πετρελαίου έλαβαν λιγότερο πετρέλαιο, μετά το ακραίο κρύο που τα έθεσε εκτός λειτουργίας τη χρήση τον περασμένο μήνα.
Θετικά για τις τιμές του «μαύρου χρυσού» λειτούργησε και σήμερα 7/2 η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου, καθώς ο δείκτης ICE US Dollar Index «έχασε» τις 104 μονάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε 0,80% και έκλεισε στα 79,22 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαρτίου κατέγραψε άνοδο 0,75%, κλείνοντας στα 73,86 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν απώλειες άνω του 6% και το Brent «έχασε» το ψυχολογικό όριο των 80 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης