Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 2,5% στο αμερικανικό αργό – Διατηρεί τα 80 δολάρια το Brent

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 2,5% στο αμερικανικό αργό – Διατηρεί τα 80 δολάρια το Brent
Αρνητικές ειδήσεις για τη ζήτηση στην αγορά πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Με πτώση έκλεισαν σήμερα 31/1 οι τιμές πετρελαίου, στον απόηχο των στοιχείων για απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ (την εβδομάδα που έληξε στις 26 Ιανουαρίου) αλλά και των ανησυχιών για τις προοπτικές της ζήτησης, μετά τα στοιχεία που έδειξαν νέα συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία από την Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στη χώρα αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
Στην Κίνα, η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο 2024, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται σε 49,2 μονάδες. Επίσης, παραμένουν οι ανησυχίες για τον προβληματικό τομέα ακινήτων της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Εν τω μεταξύ, την πτώση στις τιμές μετρίασε η είδηση για μειωμένη παραγωγή πετρελαίου από πλευράς ΟΠΕΚ, κατά 410.000 βαρέλια ημερησίως στα 26,33 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Ιανουάριο, λόγω των εθελοντικών περικοπών παραγωγής από ορισμένα μέλη του καρτέλ σε συνδυασμό με τη διακοπή εξόρυξης πετρελαίου στη Λιβύη νωρίτερα μέσα στον μήνα (λόγω διαμαρτυριών).
Ως αποτέλεσμα, το Brent παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε 1,4% και έκλεισε στα 81,71 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαρτίου κατέγραψε απώλειες 2,5%, κλείνοντας στα 75,85 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν ισχυρά κέρδη περίπου 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης